The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Specialisten review van de HP Envy 13-ah0810nd

HP Envy is een van de luxere productlijnen van HP, dus de verwachtingen rondom deze HP Envy 13-ah0810nd zijn hoog. Zo belooft HP een volledig aluminium behuizing en licht gewicht, maar met krachtige hardware. En dat alles voor minder dan 1000 euro. Of de Envy de vleeskeuring heeft doorstaan, lees je in deze review.

Samengevat

Krachtig genoeg voor video's bewerken | Intel Core i7 - 8GB RAM - 256GB PCIe SSD | Krachtige batterij
999,-
niet meer leverbaar

De Envy oogt en voelt luxe en solide aan, zonder ondermaats te presteren. Gebruik elk programma naar wens: het werkt altijd snel. Ook het scherm is mooi qua kleurweergave, typt het toetsenbord fijn, houdt de batterij het lang vol en is inloggen heel vlot met de vingerafdrukscanner. Jammer is dan wel dat er enkel usb poorten op de laptop zitten en de laptop bij veel inspanning een hoop herrie maakt. Desondanks is dit een goede notebook voor degenen die veel vragen van hun apparaat en geen grote laptop willen hebben.

Onze beoordeling

Categorie Cijfer
Looks en feel 9
Gebruiksgemak 7
Scherm, geluid & batterij 8
Snelheid 8
Bijzonderheden 6
Eindcijfer 7,9

Looks en feel

Schermrand HP Envy 13-ah0810nd laptop.

Looks en feel

Het matte, zilveren uiterlijk van de Envy springt direct in het oog wanneer je hem voor het eerst uit de doos haalt. Het glimmende HP logo geeft de laptop een luxe uitstraling. Je tilt hem wel met minder gemak op dan andere 13 inch laptops, want een gewicht van 1,3 kg is vrij zwaar. En ja, de hele laptop is van aluminium. Hij voelt mooi en stevig aan in tegenstelling tot een laptop van plastic. Ook de dunne randen om het scherm en het metaalachtige motief op de zijkant ogen luxe op deze Envy.

HP Envy 13-ah0810nd laptop dichtgeklapt.

Stevigheid

Zoals gezegd is de laptop volledig van aluminium. En dat komt de stevigheid natuurlijk wel ten goede. Je wil de laptop natuurlijk liever niet laten vallen, maar stel dat het gebeurt is de kans dat de Envy het overleeft groter dan de huis-tuin-en-keuken laptop van plastic die eenzelfde smakkerd zou maken. Bovendien deukt het toetsenbord niet in als je erop typt, wat bij plastic laptops nog weleens het geval wil zijn. Qua stevigheid gooit de Envy hoge ogen wat dat betreft.

Gebruiksgemak

Toetsenbord en touchpad HP Envy 13-ah0810nd laptop.

Toetsenbord en touchpad

Een verlicht toetsenbord is iets wat de gemiddelde laptop van rond de duizend euro heeft. Zo ook de Envy. Een handig extraatje is dat je het toetsenbord met 1 druk op de knop verlicht of juist niet laat oplichten. Bovendien komt de achterkant iets omhoog wanneer je het scherm openklapt, waardoor het toetsenbord een beetje schuin staat. Hierdoor typ je iets makkelijker op het fijne toetsenbord. Ook de trackpad is groot genoeg en reageert goed. Verder is er geen goedkope klik wanneer je op de touchpad drukt.

Zijkant HP Envy 13-ah0810nd laptop aansluitingen.

Aansluitingen

Op zo’n kleine laptop is er weinig ruimte voor aansluitingen. Niet verrassend is het dan ook niet dat de Envy slechts 3 usb poorten, een hoofdtelefoonaansluiting en een kaartlezer heeft. Direct de laptop aansluiten via HDMI zit er dus bijvoorbeeld niet in. Wel ondersteunt de usb c poort DisplayPort, dus je sluit de laptop aan op een scherm als je dat wil. Dan heb je natuurlijk wel een converter nodig of een scherm met usb c. Toch had ik liever iets meer aansluitingen terug gezien.

Scherm, geluid & batterij

Beeldscherm HP Envy 13-ah0810nd laptop.

Scherm & speakers

Een van de mooie dingen van de Envy is ongetwijfeld het beeldscherm. De dunne randen en het glanzende scherm zorgen ervoor dat je redelijk veel schermruimte hebt én dat kleuren er goed uitzien. En ook al is het scherm glanzend, dan heb je nog weinig last van lichtinval als je onder een lamp zit. Hierop scoort de Envy goed. Qua geluid hoef je geen HiFi geluidskwaliteit te verwachten, maar slecht is het niet. De 4 speakers doen goed hun werk en geven geluid best aardig weer.

Idyllisch bergmeertje op scherm HP Envy 13-ah0810nd laptop.

De batterij

Qua batterijprestaties staat de Envy zijn mannetje. Een film kijken in 4K op de hoogste prestaties houdt hij zo’n 4 uur vol. Normale video’s kijken, grafisch werk of enkel surfen op het web doe je minimaal 2 keer zo lang. Ook opladen gaat snel: HP belooft dat de batterij binnen 45 minuten voor 50% is opgeladen. Na dit getest te hebben komen we tot de conclusie dat het klopt: in 45 minuten was de helft van de accu weer gevuld.

Snelheid

Zijkant aanslui.tingen HP Envy 13-ah0810nd

Opstarten

Voor een laptop van deze prijsklasse mag je wel verwachten dat hij snel opstart. Het gaat snel, maar had sneller gemogen, want binnen 16 seconden heb je pas het bureaublad voor je snufferd. Gelukkig gaat het sneller wanneer je de vingerafdrukscanner aan de zijkant gebruikt. Eenmaal ingesteld is inloggen makkelijk en veilig. Opstarten en inloggen op de Envy is wat dat betreft goed, maar het had dus wat vlotter gemogen.

Coolblue mok in Photoshop op HP Envy 13-ah0810nd laptop.

Prestaties

De Envy heeft een Intel Core i7 processor, dus een video bewerken hoort zeker tot de mogelijkheden. In de praktijk werkt een programma als Adobe Premiere Pro dan ook snel en soepel, maar ben je van plan om veel grafisch werk te doen, dan schiet de opslagruimte wellicht tekort. Met een SSD van slechts 256 GB zit je in een mum van tijd aan de max, dus wil je veel ruimte om dingen op te slaan dan is deze Envy niet de laptop voor jou.

Bijzonderheden

Luidsprekers speakers HP Envy 13-ah0810nd laptop.

Vraag je het uiterste van de Envy, reken dan op luide ventilatoren. Zo klonk het tijdens het bewerken en renderen van een video alsof de laptop een straaljager was die opsteeg. Stoor je je dus snel aan luide ventilatoren of heb je liever een stillere laptop, houd hier dan rekening mee bij je keuze als je een laptop aan gaat schaffen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.590 beoordelingen