The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kasper

Specialisten review van de Lenovo Flex 5 14IIL05 laptops

Moeite met kiezen tussen een tablet en laptop? Dan biedt een 2-in-1 laptop uitkomst, zoals de Lenovo Flex 5. Via het touchscreen heb je een tablet, en zet je hem rechtop, dan heb je een laptop. Of zo’n 2-in-1 in het echt ook goed bevalt, heb ik voor je onderzocht. In deze review lees je mijn bevindingen.

Lenovo Flex 5 14IIL05

Krachtig genoeg voor video's bewerken | Intel Core i7 - 8GB - 256GB SSD | Omklapbaar touchscreen
859,-
niet meer leverbaar
  • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
  • Met een Intel Core i7 processor en 8 GB werkgeheugen, multitask je met zware programma's zoals Photoshop.
  • Deze laptop weegt maar 1,5 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
  • Door de 256 GB SSD heb je minder opslag dan bij vergelijkbare modellen.

De Lenovo Flex 5 14IIL05 serie

Lenovo Flex 5 14IIL05 laptop.

De Lenovo Flex 5 14IIL05 laptops bevinden zich in het midden- en hogere segment. Dit maakt de laptops vooral geschikt voor studeren, films kijken, internetten en zelfs Photoshop of Premiere Pro gebruiken.

  • Processor: AMD Ryzen 3 tot en met Intel Core i7
  • Werkgeheugen: 8 GB RAM
  • Opslagcapaciteit: 256 GB SSD

Prima eerste indruk

Man met Lenovo Flex 5 laptop.

Wat opvalt wanneer je de laptop voor het eerst in gebruik neemt, is het gewicht. De laptop weegt met zijn 1,5 kilogram bijna niets, wat je meteen merkt als je de laptop oppakt. Verder valt de bovenkant op: deze is van aluminium. De rest van de laptop is van plastic, al geeft dit niet de indruk dat hij niet solide is. Licht en toch stevig, zo zou ik deze Lenovo omschrijven. De combinatie zorgt voor een goede eerste indruk.

Beeldscherm toont mooie kleuren

Man kijkt film op laptop in tentstand.

De Flex 5 is zoals gezegd een 2-in-1 laptop, wat wil zeggen dat het scherm een touchscreen is. Dit betekent ook automatisch dat het scherm wat glanzend is en dus gevoelig is voor lichtinval. Wel komt dit de kleurweergave op het scherm ten goede. Dat merk je bij een film kijken bijvoorbeeld. De kleuren zien er mooi en echt uit. Zet hem ook eens in de tentstand, wat een handige stand is bij het kijken van een serie of film.

Bedienen gaat makkelijk en soepel

Man gebruikt Lenovo laptop op bureau.

Je bedient de laptop niet alleen met het touchpad en het toetsenbord, maar ook met het touchscreen. Klap je het scherm naar achter, dan gaat de laptop automatisch in de tablet stand en swipe je door websites, bestanden en andere menu’s heen. Dit werkt makkelijk en snel. Lenovo laptops staan al jaren bekend om hun fijne toetsenborden, en ook het toetsenbord van deze Flex werkt fijn. Dat geldt ook voor het touchpad, waarmee je eenvoudig de muis bedient.

Voldoende aansluitingen

Aansluitingen van de Lenovo laptop vanaf de zijkant gezien.

Wat de aansluitingen betreft van de laptop, de broodnodige vind je aan boord van de Lenovo. Zo is er een usb c poort, 2 usb a poorten en een hdmi ingang. Ten slotte is er nog een SD kaartlezer. Dat zijn genoeg aansluitingen voor een extra muis, toetsenbord en beeldscherm. Meer heb je ook niet nodig, dus het merendeel heeft genoeg aan deze hoeveelheid. Als je meer aansluitingen nodig hebt, zijn er altijd nog docking stations of usb hubs.

Prestaties & veiligheid zijn allebei goed

Veiligheidschuifje voor de webcam op Lenovo laptop.

Het model dat ik test heeft een Intel Core i7 processor, wat je merkt aan de snelheid waarmee de laptop taken uitvoert. Voor foto- en videobewerking is de laptop zeker geschikt, maar ook internetten een verslag schrijven gaat vlot. Qua veiligheid en privacy heeft Lenovo ook aan je gedacht, want met de fysieke sluiting bij de webcam sluit je de camera af als je hem niet gebruikt. Privacy vind ik belangrijk, dus fijn dat Lenovo hier over na heeft gedacht.

Conclusie

Krachtig genoeg voor video's bewerken | Intel Core i7 - 8GB - 256GB SSD | Omklapbaar touchscreen
859,-
niet meer leverbaar

De Lenovo Flex 5 14IIL05 laptops zijn uitermate geschikt voor studenten. Ook als je twijfelt tussen een laptop of tablet is deze Lenovo iets voor jou, omdat je met deze 2-in-1 niet hoeft te kiezen. De laptop is snel, licht en er is over privacy nagedacht. Het aantal aansluitingen is voldoende, al reflecteert het scherm wel onder een lamp of in de zon. Heb je niet zo’n last van reflecties en lijkt een 2-in-1 je wat, overweeg dan deze Lenovo.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen