The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Specialisten review van de Oculus Rift S

De Oculus Rift S is een VR bril die indrukwekkende beelden genereert. Hiervoor heb je wel een krachtige pc nodig en is de kijkhoek beperkt. De Oculuts Touch controllers zijn echt fantastisch. Of de Oculus Rift S virtual reality beelden genereert die de moeite waard zijn, lees je in mijn specialisten review hieronder.

Oculus Rift S

1280 x 1440 resolutie per oog | Geschikt voor pc of laptop | Geschikt voor brildragers
379,-
niet meer leverbaar
  • Met een krachtige pc toont de vr bril prachtige beelden.
  • Fantastische Oculus Touch controllers dragen bij aan de beleving.
  • Veel gratis en betaalde games in de Oculus Store.
  • De Oculus Rift S werkt via de pc, de bril is dus bekabeld.
  • Je hebt een krachtige videokaart (GTX 1060) om met de Rift S aan de slag te gaan.
  • De kijkhoek is ietwat beperkt, waardoor je nog wel het gevoel hebt dat je door een bril kijkt.

Bekabelde bril en fikse systeemvereisten

Kabels Oculus Rift D

De Oculus Rift S is een VR bril die je op de pc aansluit. Vervolgens download je via de pc games. Hierdoor is de bril een stuk minder mobiel dan bijvoorbeeld de Oculus Quest. De kwaliteit van de beelden is dan welk weer vele malen beter, aangezien het meeste rekenwerk voor rekening van de pc komt. De systeemeisen zijn dan ook niet mis. Je hebt namelijk minimaal een NVIDIA GTX 1060 videokaart nodig. De bril sluit je aan via een usb A poort en DisplayPort.

Futuristische controllers

Oculus Rift S Touch controllers

De Oculus Rift S komt met 2 Oculus Touch controllers, die er futuristisch uitzien. Dankzij de cirkel bovenop de controllers lijkt het misschien alsof het gebruik van de besturing onhandig of omslachtig is. Niets blijkt minder waar: al snel voelen de controllers vertrouwd aan. Op de controllers staat overigens niet aangegeven welke voor de linker- en welke voor de rechterhand is. Dat leidt een aantal keer tot verwarring. Het zijn details. Tijd om de Rift S op mijn hoofd te zetten.

VR is geen gimmick meer

Man speelt Oculus Rift S VR bugs

Ik start de game Oculus First Steps en zet de bril op mijn hoofd. Ik ben aangenaam verrast als het introductielevel op mijn netvlies verschijnt. Het niveau van virtual reality brillen is ontzettend omhoog gegaan. Bij oudere VR brillen werd ik nog zeeziek maar dat gevoel is compleet afwezig. Ik kijk mijn ogen uit. En omdat het virtual reality is, zit je er middenin. Ook als je bukt, springt of een blik achterom werpt: virtual reality is echt overal.

De Oculus Touch controllers zijn fantastisch

Oculus Rift S Touch controllers

In de game Oculus: First Steps worden de Touch Controllers uitgelegd. Dat is echt een ervaring op zichzelf: zodra ik mijn wijsvinger van de controller haal, steek ik ook mijn wijsvinger uit in het spel. Het voelt zo natuurgetrouw aan, dat ik even later zonder enig probleem een virtueel tafeltennisbatje oppak en een balletje sla. Ook gooi ik met papieren vliegtuigjes en dans ik met een robot. De Touch controllers zijn altijd belangrijk en stellen nooit teleur.

Games en kijkhoeken

VR Bril Touch controllers

Ik speel verschillende games uit de Oculus store, de één nog mooier dan de ander. Ik zweef bijvoorbeeld door de ruimte en sla Tetris achtige blokken weg. Het enige minpunt is de kijkhoek van de Oculus Rift S: je hebt nog steeds het gevoel dat je door een bril kijkt. Maar wat je ziet is vaak fantastisch. Dankzij de Oculus Store heb je ook nog eens een ruim aanbod van gratis en betaalde games, wat de houdbaarheid van de Rift S verlengt.

Conclusie

1280 x 1440 resolutie per oog | Geschikt voor pc of laptop | Geschikt voor brildragers
379,-
niet meer leverbaar

De Oculus Rift S laat zien dat virtual reality geen gimmick meer is. Als jouw pc het aankan komt je in een wereld terecht die je bij vlagen laat vergeten dat je gewoon in jouw huiskamer staat. De Oculus Touch controllers zijn erg belangrijk voor deze ervaring: al snel voelen ze aan als een natuurlijk verlengstuk van jouw eigen handen. Het grootste minpunt blijft de kijkhoek, die is nog wat beperkt. Maar laat je daardoor niet tegenhouden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen