The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Specialisten review van de Panasonic TX-GZW954

Wanneer je kijkt naar wat de Panasonic TX-TX-GZW954 allemaal te bieden heeft, moet het wel een van de betere televisies van 2019 zijn. Een OLED scherm, ondersteuning voor Dolby Vision, 4K resolutie en een antireflectiefilter. Helaas is deze tv niet meer leverbaar, maar kun je wel zijn opvolger bekijken: de Panasonic TX-55HZW984 (2020).

De opvolger van de Panasonic TX-GZW954: de TX-55HZW984

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: Firefox | 100 Hertz
1.549,-
op voorraad
  • De HCX PRO Intelligent Processor levert haarscherpe beelden en realistische kleuren.
  • Dankzij het OLED scherm kijk je naar perfect zwarte beelden en een sterk contrast.
  • Door de brede kijkhoek gaat de beeldkwaliteit niet achteruit als je schuin voor de tv zit.
  • Het My Home Screen smart platform bevat minder apps dan sommige andere platforms.

Eerste indruk van de Panasonic TX-GZW954

De Panasonic TX-TX-GZW954 is een televisie met een strak en minimalistisch design. Er zitten geen rare toeters en bellen op, waardoor hij in geen enkele huiskamer zou misstaan. Het installeren is zo gebeurd, alleen het optillen van de tv is door de zware voet iets lastiger. Verder heeft de tv een twin tuner, waardoor je er 2 CI modules in kwijt kan. Zo bekijk je een programma op tv terwijl je een ander programma opneemt. Wanneer ik de tv voor het eerst aanzet, zie ik dat de lijst van apps en menu’s er gedateerd uitziet. Niet erg, maar het valt wel meteen op.

Nog meer genieten van films

Film kijken

Wanneer ik voor het eerst naar 4K video’s op de tv kijk, zie ik hoe prachtig alles eruit ziet. Vooral de kleuren zijn om van te genieten. Terwijl ik naar Blade Runner 2049 kijk, blader ik wat door de instellingen. In de menu’s heb je tal van keuzes om de beeldkwaliteit te optimaliseren. Zelf ben ik het meest fan van THX Cinema. Hiermee krijg je een zeer nauwkeurige kleurweergave en realistisch beeld voorgeschoteld. Het maakt het kijken van een film een grotere belevenis. Wanneer je een film met Dolby Vision ondersteuning kijkt, krijg je de keuze uit speciale Dolby Vision instellingen. Door de HCX PRO Intelligent Processor weet de tv dit soort prestaties te leveren.

Zwart zoals het hoort te zijn

Zwarte beelden

De Panasonic TX-TX-GZW954 heeft een OLED scherm, iets waar ik groot fan van ben. Doordat iedere pixel bij een OLED scherm individueel te werk gaat, krijg je realistische kleuren en diepe zwarttinten. Scènes met een donkere achtergrond zijn mooi donker, zonder dat het detail verliest van de kleuren eromheen. Hierdoor is het kijken van een film een beleving zoals in de bioscoop.

Goede kijkhoek met minder reflectie

Kijkhoek testen

Wanneer ik van de zijkant naar de tv kijk, blijf ik alles goed zien. Dit betekent dus dat ik met gemak een grote groep vrienden kan uitnodigen om samen een filmpje te kijken. Degene die dan rechts of links van de tv zitten, zullen dezelfde kwaliteit te zien krijgen als degene die recht voor de tv zit. Verder heeft Panasonic een ‘Absolute Black Filter’ toegevoegd, waarmee het reflecties op het scherm minder zichtbaar wil maken. Vergeleken met andere OLED tv’s zijn de reflecties minder zichtbaar, maar je ziet ze nog steeds.

Standaard, maar chique design

Design

Zoals ik al eerder zei heeft de tv een strak en minimalistisch design en zal hij in geen enkele woonkamer misstaan. De voet is van hoogwaardig materiaal gemaakt en ook vrij zwaar. Verder is de tv is mooi zwart afgewerkt met een opening aan de achterkant om alle kabels in te stoppen. De opening werk je weg met de meegeleverde klep. Deze klep is van plastic en voelt goedkoop aan, waardoor de premium tint er een beetje vanaf gaat.

Aardig geluid voor tv speakers

Geluid testen

Deze Panasonic tv heeft 4 speakers aan de achterkant die alle 4 een vermogen van 50 watt leveren. Een krachtig geluid dus, iets wat ik zeker heb ervaren. Het mooiste is dat deze speakers Dolby Atmos ondersteunen, waarmee het geluid via het plafond naar jouw luisterpositie weerkaatst. Nu is het ruimtelijke geluid wel hoorbaar via de tv speakers, maar bij lange na niet zo goed als bij zijn grotere broertje; de Panasonic TX-GZW2004. Die tv heeft namelijk een ingebouwde soundbar met losse Dolby Atmos speakers, die het geluid echt goed over de kamer verspreiden. Wanneer je deze 2 naast elkaar zet, is het geluid van de TX-GZW954 een heel stuk minder.

Mooie, maar onoverzichtelijke afstandsbediening

Afstandsbediening

De afstandsbediening ziet er netjes uit en heeft een mooie metalen afwerking. Hij is langer dan afstandsbedieningen van andere topmodellen, waardoor ik hem vrij onoverzichtelijk vind. De knoppen die ik het meeste gebruik zijn ook het kleinst. Wel geven de knoppen licht, iets wat van pas komt als je televisie kijkt in een donkere kamer. Verder zie ik nergens een knop voor spraakbediening, waardoor het niet mogelijk is om de tv aan te sturen met je stem. Wil je de tv wel via spraakcommando's bedienen, verbind hem dan met een Google Home speaker.

Makkelijk te bedienen smart apps

Smart apps

Wanneer je op de home knop drukt van de afstandsbediening, komen er onderin het beeldscherm een aantal ronde iconen tevoorschijn. Zo open je Netflix, YouTube of een andere app en pas je de volgorde van deze apps aan. Wanneer je naar boven of beneden scrolt kom je andere instellingen tegen of navigeer je naar de app store. Het aanbod van de app store is kleiner vergeleken met sommige andere platforms, want apps als Spotify, RTL XL en FOX Sports zijn hier niet te vinden.

Conclusie

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: Firefox | 100 Hertz
1.599,-
niet meer leverbaar

De Panasonic TX-TX-GZW954 is een van de betere tv’s op het gebied van beeldkwaliteit in het najaar van 2019. De HCX PRO Intelligent Processor levert samen met het OLED scherm zeer realistische kleuren en diepe zwarte tinten. Op de beeldmodus THX Cinema of Cinema bekijk je films alsof je daadwerkelijk in de bioscoop zit. Het geluid is aardig, maar niet zo goed als bij de TX-GZW2004. Dit grotere broertje levert een beter geluid door de ingebouwde soundbar en Dolby Atmos speakers.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen