The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Specialistenreview Miele Triflex HX1 Pro Infinity Grijs Pearlfinish

De eerste Miele steelstofzuigers, eindelijk. Razend enthousiast was ik, toen de Triflex-serie aangekondigd werd. De specificaties liegen er niet om, en daarom kon ik niet wachten om hem uit te proberen. Hieronder lees je hoe de Triflex Pro, het meest uitgebreide model uit de serie, mij beviel.

Miele Triflex HX1 Triflex Pro Infinity Grijs Pearlfinish

Zuigmond met led verlichting | 60 minuten stofzuigen | Met extra accu
664,-
op voorraad
  • Doordat je een extra accu ontvangt, verleng je de gebruiksduur van 60 minuten naar 120 minuten zodat je ononderbroken de klus afmaakt.

  • In slechts 4 uur zijn de accu's van de steelstofzuiger weer opgeladen en klaar voor gebruik.

  • Zeer veelzijdig in gebruik dankzij de kruimelzuiger die je loskoppelt van de steel.

  • Deze steelstofzuiger is met een geluid van 80 decibel luider dan gemiddeld.

Eerste indruk

eerste indruk

Mijn eerste indruk van de Triflex was goed. Toen ik de verpakking open maakte stuitte ik op losse onderdelen en accessoires. Wat meteen opviel, was de grafietgrijze matte afwerking in combinatie met bronzen details. Netjes. Het oog wil natuurlijk ook wat. Ik haal de onderdelen uit de verpakking en klik de stofzuiger gemakkelijk in elkaar. Aan de slag.

Zuigkracht

Dierenharen verwijderen uit tapijt

De steelstofzuiger heeft 3 standen. Op de tegelvloer in mijn woonkamer lijkt de laagste stand krachtig genoeg. De vloerbedekking in mijn slaapkamer stofzuig ik op de gemiddelde stand. Ook dit gaat goed. De hoogste stand is erg krachtig maar is voor mij overbodig. Deze lijkt me vooral handig voor het verwijderen van dierenharen uit tapijt.

Eén zuigmond voor alle vloertypes

Stofzuigerborstel voor alle vloertypes

In de handleiding las ik dat de Multi Floor XXL borstel geschikt is voor alle vloertypes. Ik stond hier aan het begin niet bij stil, maar het is best handig. Tijdens het stofzuigen hoef ik de borstel niet te verwisselen als ik vanaf mijn tegels op het vloerkleed rijd. De borstel hoor ik wel op mijn tegelvloer, maar dankzij de rubberen nopjes beschadigt deze niet.

Verplaatsbare motor

Miele Triflex motor

Om onder de bank te komen plaats ik de motor bovenaan de steel. Wat me gelijk opvalt, is dat de stofzuiger een stuk wendbaarder wordt. Hier is écht over nagedacht, handig. Dankzij de lange stang kom ik goed onder de bank. Met de motor bovenaan de steel voelt ‘ie wel wat zwaarder aan. Ik heb nog even te gaan, dus besluit hem weer naar onder te verplaatsen.

Afneembare kruimelzuiger en accessoires

Afneembare kruimeldief

De meegeleverde accessoires komen vooral van pas als ik de kruimelzuiger gebruik. Zelf gebruik ik de kruimeldief alleen voor het stofzuigen van de auto. Met de mini turboborstel neem ik de automat mee en voor het dashboard gebruik ik de zachte afstofborstel. Dankzij de lange haren laat ik geen krassen achter.

Extra accu

Verdubbel de accuduur

Miele levert een extra, vervangbare accu met aparte oplader. Hiermee verdubbelen ze de maximale accuduur naar 120 minuten. Ikzelf heb met zo’n 90 vierkante meter genoeg aan één accu, de extra accu ligt dan ook al een tijdje stof te vangen in de bijkeuken. Toch vind ik het fijn om een extra accu achter de hand te hebben.

Conclusie

Al met al heeft Miele mijn verwachtingen waargemaakt. Het schoonmaakresultaat van de Triflex Pro is erg goed en hij is lekker gebruiksvriendelijk. De zuigkracht is top en ik heb voor elke klus een geschikt opzetstuk in huis. Deze zijn ook netjes op te bergen. De meegeleverde accessoires, extra accu, verstelbare motor, parkeerstand en led verlichting op de zuigmond maken het een heel praktisch en veelzijdig apparaat. Ik heb mijn sledestofzuiger geen moment gemist.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen