The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Dewy

Sporten met Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 is niet zomaar alleen een leuke gadget, het is de ideale compagnon voor tijdens het sporten. Ik ga een week sporten met Apple Watch 3 om te zien wat ik er allemaal mee kan.

Tijdens het fitnessen

Fitness

In de sportschool maak ik gebruik van Apple's eigen work-out-app. Ik open de work-out 'steppen'. Voordat ik start, stel ik eerst een doel voor mezelf in: 300 calorieën verbranden. Ik start de work-out en begin met steppen. Ondertussen koppel ik mijn bluetooth oortjes. Via de minispeler swipe ik naar het volgende nummer. Zodra ik mijn pols oplift, licht het display vanzelf op. Zo kan ik checken hoe lang ik nog moet. Wanneer ik op 300 calorieën zit, geeft Apple Watch me een seintje. Doel behaald!

Voor het zwemmen

Zwemmen

Tijdens mijn week sporten met Apple Watch 3 mag zwemmen niet in het lijstje ontbreken. Hij is namelijk waterdicht tot 50 meter. Ik navigeer op Apple Watch 3 naar het dichtstbijzijnde zwembad. Voordat ik het water induik, open ik Apple's work-out-app. Ik ben geen waterrat, dus ik plan een gemakkelijke sessie. Ik stel de lengte van het zwembad in: 25 meter. Zo berekent Apple Watch hoeveel baantjes ik trek. 500 meter zwemmen in totaal, dat moet lukken. Ik start de work-out en ik spring het water in.

Tijdens het zwemmen

Mijn display vergrendelt automatisch in het water. Wanneer ik op de helft ben, las ik een kleine pauze in. Ik hang even aan de rand van het zwembad. Apple Watch herkent rust automatisch, dus het horloge pauzeren hoeft niet. Na nog eens 250 meter zwemmen, stap ik het water uit. Ik droog het horloge af en ik draai aan de Digital Crown tot Apple Watch piept. Hierdoor verdwijnt het water uit de luidspreker. Ik bekijk de statistieken op Apple Watch voor ik het zwembad verlaat.

Voor het wielrennen

Wielrennen

Genoeg binnen gesport, vandaag ga ik naar buiten. Voordat ik op de fiets stap, maak ik Apple Watch klaar voor de fietstocht. Voor de verandering maak ik gebruik van de Strava app. Ik installeer deze app gratis vanaf mijn iPhone. Het instellen kost me nog geen 2 minuten. En dat is maar goed ook, want mijn collega's staan buiten al op me te wachten. Mijn iPhone laat ik thuis, die heb ik nu niet nodig. Dat scheelt weer plek om een extra havermoutreep mee te nemen.

Tijdens het wielrennen

Ik hoor de bekende Strava stem: "Activiteit gestart". Daar gaan we. Ik wil stiekem om de minuut kijken om te zien wat mijn progressie is. Strava geeft overzichtelijk mijn tijd, afstand, snelheid en hartslag weer. Mijn collega's vinden mijn Watch ook wel interessant. "Hoe lang zijn we al bezig? Wat is je hartslag nu?" Dankzij de Watch ken ik mijn tempo en weet ik precies genoeg energie over te houden voor het laatste stukje. Mijn collega heeft daar duidelijk meer moeite mee. Komt die extra havermoutreep toch nog van pas.

Tijdens het hardlopen

Hardlopen

Ondanks dat ik nog wat spierpijn heb van het wielrennen, ga ik vandaag een rondje hardlopen. Apple Watch zit comfortabeler dan de hardloopband voor mijn iPhone die ik normaal meeneem. Elke kilometer hoor ik van de Strava stem hoe snel ik loop. Handig, nu hoef ik niet steeds zelf te kijken. Wat ik wel steeds even check, is mijn hartslag. Als ik thuis kom, stop ik de work-out en leg ik Apple Watch naast mijn iPhone. Even wachten.. en mijn hele activiteit is gesynchroniseerd met Strava op mijn iPhone.

Conclusie

Na een week sporten met Apple Watch 3, wil ik hem eigenlijk niet meer teruggeven. In de sportschool is Apple Watch leuk, maar niet noodzakelijk. De fitnessapparaten houden immers ook bij hoeveel ik verbrand en welke afstand ik afleg. Maar vooral tijdens work-outs buiten de deur of in het zwembad, is Apple Watch 3 echt het ideale sportmaatje. Kan ik de hardloopband voor mijn iPhone tenminste thuis laten liggen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.462 beoordelingen