The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Hoe kies ik een stofzuiger voor tapijt?

Tapijt betekent bij ons verschillende dingen en is onder te verdelen in 3 categorieën: vloerkleden, laagpolig én hoogpolig tapijt. Heb je thuis tapijt of een kleed liggen, dan zijn er zaken waar je op moet letten bij het stofzuigen met je huidige stofzuiger óf bij de aanschaf van een nieuwe.

Zuigkracht

Zuigkracht stofzuigers tapijt

Stofzuigers hebben vaak de mogelijkheid om de zuigkracht handmatig te regelen. Voor een vloer bedekt met tapijt, is het handig als je de zuigkracht op maximaal zet. Vuil zit bij kleden soms dieper in de stof en dan is extra zuigkracht welkom. Maar let wel op bij een losliggend kleed. Zet hiervoor de zuigkracht een stuk lager zodat de stofzuiger niet vastzuigt aan het kleed. Steelstofzuigers hebben deze mogelijkheid vaak niet, maar dit is dan ook vaak niet nodig.

Opzetborstels voor tapijt

Voor tapijt zijn speciale opzetborstels beschikbaar om jouw vloer zo goed mogelijk schoon te maken. Tijdens het lopen op tapijt is het mogelijk dat vuil diep in de vezels terecht komt, vooral bij hoogpolig tapijt. Het is dan lastig om het tapijt toch schoon te krijgen met de stofzuiger of steelstofzuiger. En heb je gezellige huisdieren rondlopen die haren verliezen? Dan is de juiste opzetborstel misschien nóg wel belangrijker.

Opzetborstels

Combiborstels tapijt

Combinatieborstel

Voor de meeste laagpolige tapijten of kleden is een combiborstel eigenlijk al voldoende. Als je met deze borstel een tapijt of kleed gaat stofzuigen, stel je de borstel handmatig in dat deze op de tapijt-stand staat. Je zet de borstel weer terug als je naast tapijt ook een harde vloer hebt liggen. Handig, het is dan namelijk niet nodig om van opzetstuk te wisselen.

Turboborstel tapijt

Turboborstel

Heb je een hoogpolig tapijt of grof kleed liggen, dan heb jij een turboborstel nodig. Turboborstels hebben vaak hardere haren zodat deze dieper in de vezels van het tapijt of kleed komen en dus ook hardnekkiger vuil verwijderen. Ook voor grovere, laagpolige tapijten is een turboborstel aan te raden zodat je eventueel dieperliggend vuil wegzuigt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.269 beoordelingen