The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe kies je een studenten rugzak?

Als student aan de universiteit of het hbo wil je jouw studie natuurlijk starten met een nieuwe tas. Maar hoe kies je een studenten tas en waar moeten de rugzak voor de universiteit eigenlijk aan voldoen? In dit artikel geven we je handvatten om de beste studenten rugzak voor jou te kiezen.

Studenten rugzak kiezen

Schooltassen

Om de beste studenten tas voor jou te kiezen, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Welk formaat heeft jouw laptop?
  • Hoeveel spullen neem je mee naar je studie?
  • Wil je jouw studenten rugzak geordend inpakken?
  • Ga je op de fiets naar de universiteit of het hbo?

Welk formaat heeft jouw laptop?

Laptopvak

Of je nu aan het hbo of aan de universiteit studeert, voor bijna alle studies heb je een laptop nodig. Welk formaat laptopvak je nodig hebt hangt af van jouw laptop. Klap je laptop dicht en meet de laptop van linksboven naar rechtsonder op. Om de grootte van het laptopvak in inches te berekenen, vermenigvuldig je het aantal centimeters met 0,39. We raden aan dat je de uitkomst naar boven afrondt, zo weet je zeker dat jouw laptop in de studententas past.

Hoeveel spullen neem je mee naar je studie?

Rugzakken tot 30 liter

Voordat je een studenten rugzak kiest, is het belangrijk dat je weet hoeveel spullen je mee wilt nemen. Bij de meeste studies heb je een laptop, verschillende boeken en een notitieblok of agenda nodig. Heb je weinig of alleen kleine boeken? Dan is een studenten tas van 20 liter een goede keuze. Heb je meerdere boeken tegelijk nodig? Dan raden we een rugzak tot 30 liter aan.

  1. Heeft de rugzak gewatteerde schouderbanden?
  2. Heeft de rugzak een stevig, gewatteerd rugpaneel?
  3. Heeft de rugzak een borstband?

Nu hoeft een rugzak niet per se aan deze eisen voldoen, maar het maakt het dragen van een wat zwaardere tas een stuk comfortabeler.

Wil je jouw studenten rugzak geordend inpakken?

Rugzakken met meerdere vakken

Neem je verschillende kleine spullen mee naar de universiteit? Dan is het belangrijk dat de rugzak verschillende vakken heeft. Zo orden je jouw benodigdheden en heb je ze tijdens de les snel bij de hand. Ook zijn er rugzakken met een u-vormige opening, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot al je spullen. Handig, wanneer je een laptop of notitieblok uit je tas moet halen. Een ander voordeel aan deze rugzakken is dat er vaak meer spullen in passen dan in rugzakken met bijvoorbeeld een rechte opening.

Ga je op de fiets naar de universiteit of het hbo?

Rugventilatie en borstband

Als je op de fiets naar de universiteit of het hbo gaat, is het belangrijk dat de rugzak comfortabel zit. Gewatteerde schouderbanden en een borst- of heupband zorgen ervoor dat de rugzak niet in je schouders snijdt en op zijn plek blijft zitten tijdens het fietsen. Daarnaast is een rugzak met rugventilatie geen overbodige luxe voor studenten. De rugventilatie zorgt er namelijk voor dat je rug koel blijft tijdens het fietsen. Zo heb je geen bezwete rug als je op school aankomt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.868 beoordelingen