The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

4 tips bij het kiezen van een rugzak voor je studie

Je bent geslaagd! Je laat de middelbare school eindelijk achter je. De vertrouwde rugzak die je al vanaf de brugklas door de gangen sleept, hangt versleten aan de vlaggenmast. Tijd voor een nieuwe. Maar waar moet een rugzak voor je vervolgstudie aan voldoen? Aan de hand van 4 tips leg ik je dat graag uit.

In het kort

  • De rugzak heeft een gewatteerd laptopvak.
  • De rugzak heeft stevige, gewatteerde schouderbanden.
  • De rugzak heeft een ruim volume vanaf ongeveer 20 liter.
  • De rugzak heeft een u-vormige opening.

1. Laptopvak

Laptopvak

Een gewatteerd laptopvak voor extra bescherming.

Misschien wel de eerste aanschaf die je doet voor je studie is een laptop. Daarom mag, allereerst, een gewatteerd laptopvak niet ontbreken. Waarom gewatteerd? Op deze manier blijft je laptop beschermt tegen krassen en stoten. Wel zo handig wanneer je veel onderweg bent.

2. Stevig materiaal

Stevig materiaal

Rugzak met gewatteerde schouderbanden.

Rugzakken kunnen zwaar bepakt zijn en soms ben je als student langer onderweg dan dat je in de collegezaal zit. Het is daarom handig om bij het kiezen van een rugzak op de volgende zaken te letten:

  1. Heeft de rugzak gewatteerde schouderbanden?
  2. Heeft de rugzak een stevig, gewatteerd rugpaneel?
  3. Heeft de rugzak een borstband?

Nu hoeft een rugzak niet per se aan deze eisen voldoen, maar het maakt het dragen van een wat zwaardere tas een stuk comfortabeler.

3. Volume vanaf 20 liter

Volume vanaf 20 liter

Rugzakken vanaf +/- 20 liter met ruimte voor boeken.

Naast je laptop wil je ook nog wat ruimte overhouden voor je boeken, notitieblokken en/of een agenda. Hiervoor raden wij rugzakken aan met een ruim volume vanaf ongeveer 20 liter. Extra vakken waarin je je sportkleding of accessoires, zoals een koptelefoon, oplader, schrijfgerei of je lunch, in opbergt, zijn ook handig. Een groter formaat rugzak kan dan ook goed werken.

Let op: wel raden we je aan een rugzak tot 40 liter inhoud aan te schaffen en niet groter. Zo heb je voldoende opbergruimte voor je boeken en overige items en draag je hem altijd comfortabel op je rug.

4. U-vormige opening

U-vormige opening

Eenvoudig toegang tot je spullen.

Rugzakken met een u-vormige opening geven gemakkelijk toegang tot je spullen. Handig wanneer je een laptop of schrijfblok uit je tas moet halen. Een ander voordeel aan zo'n rugzak is dat er vaak meer spullen in passen dan rugzakken met bijvoorbeeld een rechte opening.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.943 beoordelingen