The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Patrick

Hoe installeer ik mijn Tacx Booster T2500?

Ook jij kunt nu trainen als een echte "Pro" met je Tacx Booster T2500. Deze Tacx fietstrainer is geschikt voor fietsen met een wieldiameter van 24 t/m 28 inch. Je moet hier bij de installatie direct rekening mee houden. Om te zorgen dat jij het zweet op je voorhoofd hebt staan van de fietstraining en niet van de installatie, help ik je met dit stappenplan.

Stap 1: Klap de standaard uit

Tacx Booster T2500 standaard uitklappen

Klap de standaard uit en plaats deze op de grond. Duw de standaard even goed aan om zeker te weten dat de poten volledig zijn uitgeklapt. Zet de standaard het liefst op een plek met voldoende ruimte. Voor het monteren van de rem unit is het namelijk handig als je wat ruimte hebt.

Stap 2: Plaats de steun voor het voorwiel

Tacx Booster T2500 steun van het voorwiel

De steun voor het voorwiel plaats je los op de grond. Je kunt ook trainen zonder de steun. Ons advies; Gebruik hem wel, de steun zorgt namelijk voor een vlakke positie van je fiets. Je houding wordt daarmee veel natuurlijker.

Stap 3: Kies de juiste diameter

Tacx Booster T2500 kies de juiste diameter

De rem unit monteer je direct op de steun. De rem unit heeft drie genummerde gleuven. Afhankelijk van de diameter van je wiel kies je voor één van de posities.

  • Positie 1 voor 24 inch (600 - 660mm)
  • Positie 2 voor 26 inch (630 - 670mm)
  • Positie 3 voor 28 inch (660 - 710mm)

Tip: Pomp je banden op tot 6 - 8 bar voor de beste grip op de rol.

Stap 4. Monteer de rem unit op de steun

Monteer de rem van de Tacx Booster T2500

Plaats de rem unit nu op de juiste positie op de steun. Heb je de rem unit op de juiste positie op de steun geplaatst? Schroef dan het geheel vast door de plastic afdekplaat aan de andere kant van de steun te plaatsen. Gebruik hiervoor de bijgeleverde inbussleutel en montagebouten.

Stap 5: Plaats de snelspanner

Plaats de snelspanner van de Tacx Booster T2500

Plaats de meegeleverde snelspanner door de naaf van je achterwiel. Deze snelspanner zorgt ervoor dat je achterwiel straks goed in de steun past. Heeft jouw achterwiel een holle naaf dan past de snelspanner er gewoon doorheen.

Stap 6: Plaats de fiets in de steun

Plaats de Tacx Booster T2500 in de steun

Als de snelspanner geplaatst is, hang je het achterwiel in de steun. De steun is aan beide kanten te stellen. Één kant heeft een snelsluiting. De andere kant stel je eenmalig door de blauwe dop los te draaien en de steun dichter of verder te plaatsen. Let erop dat je deze steun weer goed aandraait. De snelsluiting zet je vast door de blauwe hendel naar beneden te duwen. Bij een goede plaatsing staat de fiets stabiel en vast.

Stap 7: Zet de rem unit tegen je achterwiel

Zet de remunit van de Tacx Booster T2500 tegen het achterwiel

Je klemt de rol van de rem unit tegen je achterwiel aan door de grote blauwe hendel naar beneden te duwen. Deze rol zit goed als je band een klein beetje wordt ingedrukt door de rol. Aan de onderzijde zit een tweede steun die de grond raakt zodra de rol in positie is. Deze steun is verstelbaar zodra de blauwe hendel naar boven staat. Draai deze steun met de klok mee om deze losser te maken en vice versa. Merk je dat je wiel doorslipt tijdens het fietsen, verstel dan de rem unit.

Stap 8: Plaats de bediening van de weerstand op je stuur

Bediening van de Tacx Booster T2500

Je kan de weerstand van de rol aanpassen. Gebruik hiervoor de stuurbediening. Deze monteer je gemakkelijk op je stuur. Plaats hiervoor eerst de losse plastic huls in de houder. Plaats de steun vervolgens op je stuur en schroef hem vast. Je verstelt de zwaarte met de blauwe hendel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen