The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Tips voor de beste foto's in de dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin vraagt natuurlijk om een paar mooie kiekjes. Hoe je dit het beste doet, lees je in dit artikel. Ik geef je onder meer tips over het kiezen van het juiste fotomoment, de compositie van je foto en de belichting.

Tip 1: kies het juiste tijdstip voor je bezoek

Juiste tijdstip bezoeken

Als je een mooie foto in de dierentuin wilt maken, moet je natuurlijk wel de ruimte hebben. Die heb je niet als er drommen mensen bij de verblijven staan. Bezoek de dierentuin daarom net na openingstijd of net voor sluitingstijd. Dan zijn er niet zoveel mensen aanwezig en heb jij alle ruimte om te fotograferen. Daarnaast is het licht vroeger of later op de dag veel mooier. Dit geeft alles in de foto een zachte uitstraling.

Tip 2: neem de tijd voor je foto

Tijd nemen

Neem de tijd om het dier te bestuderen dat je wilt fotograferen. Zo leer je het gedrag wat beter kennen en kun je hierop inspelen. Als je langer wacht is de kans op het zien van een uniek moment ook groter. De meeste dieren slapen overdag, maar soms komen ze in actie en dan is het leuk als jij erbij bent. Wat ook helpt is fotograferen tijdens de voedertijd. Dit levert vaak leuke plaatjes op.

Tip 3: let op de achtergrond

Op de achtergrond letten

Probeer voor je een foto van het dier maakt ook naar de rest van het beeld te kijken. Hoe ziet bijvoorbeeld je achtergrond eruit? Het is natuurlijk minder mooi als er iets van het hek te zien is. Misschien lukt het om wat groen mee te nemen in de foto. Let bij de compositie op de verdeling in het beeld. Het dier hoeft niet altijd in het midden te staan. Plaats je onderwerp bijvoorbeeld op een derde van het beeld.

Tip 4: haal de dieren dichterbij met je lens

Dieren dichterbij halen

Van kleine reptielen maak je natuurlijk gemakkelijker een close-up dan van de leeuwen. Wil je die mooie leeuw wel graag van dichtbij fotograferen? Gebruik dan, als je hem hebt, de telezoom. Als er een hek om het verblijf zit, steek je je lens ertussendoor. Dan lijkt het op de foto net alsof je vlak naast het beest staat.

Tip 5: gebruik de juiste belichting

Juiste belichting gebruiken

In een donker verblijf gebruik je een groter diafragma om het beeld beter te belichten. Hiermee creëer je ook een kleine scherptediepte. Een langere sluitertijd is niet altijd een optie in de dierentuin, daar bewegen dieren te veel voor. Dit doe je alleen als je er zeker van bent dat het dier stil blijft zitten of liggen. Fotografeer je vanachter glas? Zet je flitser dan uit, het licht weerkaatst namelijk terug via de ruit.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.113 beoordelingen