The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Zo onderhoud je jouw Krups koffiemachine

Wanneer je lang plezier wilt beleven aan jouw koffiemachine, is het belangrijk dat je 'm goed onderhoudt. Hier lees je welke stappen je uitvoert om de hygiëne en de levensduur van de machine te waarborgen.

Voorkom kalkaanslag

Krups waterfilter plaatsen

Waterfilter plaatsen

Kalk is een echte boosdoener voor jouw koffiemachine; de leidingen raken hierdoor verstopt, de kans op storingen neemt toe en de koffiesmaak verslechtert. Daarom is het belangrijk om een waterfilter in het waterreservoir te plaatsen. Hiermee filter je kalk, lood en andere deeltjes uit kraanwater. Zo voorkom je kalkaanslag en zal de koffiesmaak ook verbeteren.

  • Vervang het waterfilter één keer in de 2 maanden
  • Nodig: Krups Antikalkpatroon F088
Krups ontkalken

Koffiemachine ontkalken

Naast het gebruik van een waterfilter dien je de koffiemachine ook te ontkalken. Het waterfilter houdt namelijk niet al het kalk tegen. Hoe vaak je dit doet hangt af van de waterhardheid en met welke regelmaat je de koffiemachine gebruikt. Het kan zijn dat jouw Krups vanzelf een melding geeft wanneer het ontkalken nodig is. Machines zonder melding ontkalk je gemiddeld 1 keer per 4 maanden.

  • Ontkalk de koffiemachine één keer in de 4 maanden
  • Nodig: Krups Ontkalkingsset F054

Reinig de uitneembare onderdelen grondig

Krups zetgroep reinigen

Zetgroep reinigen

De zelfreinigende zetgroep reinig je eenvoudig met het automatische reinigingsprogramma. In vergelijking tot de meeste andere merken, hoef je de zetgroep van een Krups niet uit de machine te halen. In het vakje voor gemalen koffie doe je een tabletje en je zet het reingingsprogramma aan.

  • Reinig de zetgroep één keer per week.
  • Geen reinigingsmiddel nodig
Krups melksysteem reinigen

Melksysteem reinigen

Om te blijven genieten van een goede kwaliteit melkschuim dien je het melksysteem regelmatig te reinigen. Hiervoor gebruik je de Krups melksysteemreiniger en het automatische reinigingsprogramma. Op deze manier worden melkvetten en eiwitten door het hele systeem verwijderd. Daarnaast adviseert Krups om de melkslang ongeveer om de 3 maanden te vervangen.

  • Reinig het melksysteem na ieder gebruikt
  • Nodig: Krups melksysteem reiniger

Welk onderhoudsmiddel is geschikt voor mijn Krups?

Onderhoudsmiddel geschikt voor Krups

We raden je aan om de onderhoudsmiddelen van Krups zelf te gebruiken. Zo weet je zeker dat je jouw koffiemachine op de juiste manier reinigt, zonder de machine te beschadigen. Ook voorkom je zo dat de garantie op de koffiemachine vervalt, wegens het gebruik van ongeschikte reingingsmiddelen. De onderhoudsmiddelen van Krups zijn geschikt voor ieder model.

Volg de instructies uit de handleiding

Om bovenstaande handelingen stap voor stap uit te voeren pak je de handleiding erbij. Hierin staat ook aangegeven hoe je bepaalde reinigingsprogramma's activeert.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen