The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Tips voor het maken van een foto van mijn huisdier

Hoe leuk is het om een mooi portret van je huisdier aan je muur te hangen? In dit artikel lees je hoe je de mooiste foto van je beestje maakt. Met 5 simpele tips kom je namelijk al een heel eind. Zo leg je de liefde tussen jou en je huisdier voor eeuwig vast.

Tip 1: gebruik een interessant perspectief

Interessant perspectief

Bij portretfotografie worden modellen vaak op ooghoogte gefotografeerd. Als je recht voor iemand gaat staan, krijg je een zo natuurgetrouw mogelijk beeld. Hetzelfde geldt voor een foto van je huisdier. Maar het kan ook juist leuk zijn om je dier eens vanaf een ander perspectief te fotograferen. Als je een lager perspectief gebruikt, lijkt je huisdier ineens een stuk groter. Van bovenaf fotograferen levert ook vaak een leuk effect op.

Tip 2: blijf rustig en heb veel geduld

Geduld hebben en rustig blijven

Dieren zijn erg gevoelig voor het humeur van hun baasje. Als je ze probeert op te jutten, heeft dit meestal een averechts effect. Daarom heeft het totaal geen zin om boos te worden als je kat bijvoorbeeld wegloopt of niet in de lens wilt kijken. Probeer je huisdier te verleiden of achteraf te belonen met iets lekkers. Een speeltje dat geluid maakt, helpt goed om je huisdier in de lens te laten kijken. Maar heb vooral veel geduld.

Tip 3: fotografeer in de natuurlijke leefomgeving

Natuurlijke leefomgeving

Als je een foto van je huisdier maakt, wil je natuurlijk dat het beestje er zo natuurlijk mogelijk op staat. Probeer daarom zo veel mogelijk van de natuurlijke leefomgeving bij de fotoshoot te betrekken. Ga je vaak naar het bos met je hond? Maak dan daar de foto's. Laat je dier ook lekker spelen en maak gebruik van attributen. Zo krijg je je huisdier spontaan in beeld en dat levert je gegarandeerd een leuke foto op.

Tip 4: maak fysiek contact met je huisdier

Fysiek contact maken

De meeste baasjes hebben een goede en innige band met hun huisdier. Het is erg leuk als je deze liefde vast weet te leggen. Dit bereik je het beste als je fysiek contact maakt met je dier. Ga samen op de foto en laat iemand anders de foto maken. Of gebruik de zelfontspanner. Zo speel je met je huisdier of aai je hem of haar terwijl de foto wordt gemaakt.

Tip 5: fotografeer tijdens het gouden uurtje

Gouden uurtje

Van direct en fel zonlicht wordt niemand knapper, ook je huisdier niet. Probeer daarom als je buiten fotografeert gebruik te maken van het gouden uurtje. Dit is het eerste uur nadat de zon opgekomen is of een uur voordat de zon ondergaat. Op deze tijdstippen krijgt alles een mooiere kleur door het zachte licht. Fotografeer wel altijd met de zon in je rug, zo voorkom je dat de foto overbelicht raakt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.086 beoordelingen