The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Tips voor het kiezen van een loopband

Je wil een loopband gaan kopen. Leuk, maar waar moet je precies op letten? Welke loopband bij jou past, is afhankelijk van je gewicht, je loopsnelheid en verschillende trainingsmogelijkheden van de loopband. Hieronder vind je een aantal tips voor het kiezen van een loopband.

1. Let op je lichaamsgewicht

Lichaamsgewicht loopband

Let bij het kopen van een loopband op het maximale gebruikersgewicht. Dit heeft te maken met de stevigheid van de loopband. Voor een deel staat dit ook gekoppeld aan het schokdempingssysteem. Een duurdere loopband is steviger en heeft een beter schokdempingssysteem, waardoor de maximale gewichtsbelasting ook hoger is.

2. Kies een loopband met de juiste breedte

Juiste breedte loopband

De breedte van het loopoppervlak is belangrijk voor het loopcomfort. Hoe breder het loopoppervlak, hoe meer speling je hebt tijdens het lopen. Hoeveel speling je nodig hebt, is afhankelijk van je trainingsdoelen. Gebruik je de loopband om te wandelen of licht te joggen? Kies dan een loopoppervlak tussen de 40 en 45 centimeter. Ga je lange stukken hardlopen of misschien zelfs sprintjes trekken? Kies dan voor loopoppervlak vanaf 46 centimeter. Zo heb je meer ruimte mocht je een misstap maken.

3. Bepaal welke trainingsmogelijkheden je zoekt

Trainingsmogelijkheden loopband

Maximale snelheid

Welke maximale snelheid voor jou het beste is, is afhankelijk van je trainingsdoelen. Wil je voornamelijk wandelen of joggen? Dan heb je aan 15 kilometer per uur genoeg. Wanneer je traint voor wedstrijden of als je gewoon vaak sprintjes wil trekken, dan heb je een loopband met een hogere maximumsnelheid nodig.

Hellingshoek

De hellingshoek maakt een training zwaarder. Deze kan zowel handmatig als elektrisch ingesteld worden. Bij een elektrische hellingshoek heb je de mogelijkheid om een parcours te lopen met verschillende hoogtes.

Trainingsprogramma's

Met trainingsprogramma's bereik je sneller je persoonlijke doel. Wil je afvallen en vetverbranden of juist aan je conditie werken? De verschillende trainingsprogramma's geven je de mogelijkheid om een training te kiezen die bij dit doel aansluit.

Hartslagmeting

De meeste loopbanden hebben handpulssensoren waarmee je je hartslag meet. Vaak heb je de optie om een hartslagband te koppelen voor een nauwkeurigere meting. Door binnen bepaalde hartslagzones te trainen, is het mogelijk om gemakkelijker af te vallen of je hart-longconditie te verbeteren.

Te koppelen met app

Wil je je trainingen inzichtelijk hebben? Kies dan voor een loopband die te koppelen is met je smartphone of tablet. Zo zie jij elke keer de resultaten van je trainingen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.188 beoordelingen