The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Tips voor de mooiste liefdesfoto

Je bent gevraagd om een foto te maken van een verliefd koppel. Om hun liefde zo goed mogelijk vast te leggen, heb ik een aantal tips voor je opgesteld. Ze helpen je bij het maken van een origineel en vooral spontaan beeld. Wie weet kun je de tips de volgende keer ook gebruiken voor jouw ultieme liefdesfoto.

Tip 1: fotografeer op een romantische locatie

Romantische locatie kiezen

Voor een echte liefdesfoto heb je natuurlijk een romantische locatie nodig. Denk hierbij aan het strand, het bos of een mooi bloemenveld. Maar als je op zoek bent naar een originelere plek, kies je voor een persoonlijke locatie. Dit kan bijvoorbeeld de plek zijn waar het koppel elkaar voor het eerst heeft ontmoet of waar ze een mooie herinnering aan hebben. De eigen omgeving is vaak ook een goede locatie. Hier voelen ze zich immers het meest op hun gemak.

Tip 2: maak een dynamische foto

Dynamische foto maken

Er zijn grofweg twee soorten liefdesfoto’s: de statische en de dynamische. Bij statisch moet je denken aan een portret waarbij het stel stilstaat. Maar een foto met beweging levert vaak ook een heel leuk plaatje op. Dit is vooral interessant als je graag een spontaan portret wilt maken. Laat de love birds een stukje wandelen en maak ondertussen de foto. Of laat het koppel een sprongetje in de lucht maken terwijl jij de plaatjes schiet.

Tip 3: gebruik bij een portret de portretstand

Portretstand gebruiken

Als je de focus graag op de gezichten legt, kies je voor het maken van een portretfoto. Een portret geeft meestal een intiemer beeld. Het is aan te raden om de portretstand op je camera te gebruiken. In deze stand legt de camera namelijk automatisch de focus op de gezichten. De achtergrond wordt dan onscherp gelaten waardoor de aandacht op het koppel komt te liggen. Als je weet hoe je camera werkt, stel je de scherptediepte handmatig in.

Tip 4: vermijd het gebruik van kunstmatig licht

Kunstmatig licht vermijden

Probeer het gebruik van de flitser zoveel mogelijk te laten. Van het licht van een flitser wordt namelijk niemand mooier. Als je beschikt over studioverlichting en weet hoe dit werkt, gebruik je dit soort kunstmatig licht wel voor je foto. Maar het meest romantische beeld krijg je door natuurlijke verlichting in te zetten. Ga de zon in of gebruik een plek binnenshuis waar natuurlijk licht mooi binnenvalt. Fotograferen bij de ondergaande zon is natuurlijk altijd goed.

Tip 5: laat het liefdeskoppel ontspannen tijdens de shoot

Koppel laten ontspannen

Maar de belangrijkste tip is: laat de twee geliefden genieten van de fotosessie! Als de twee echt plezier hebben, zie je dit direct terug in de foto. Een romantische speelse blik is ook een schot in de roos. Zit de sfeer er nog niet helemaal in? Vraag het koppel naar wat ze zo leuk vinden aan elkaar. Zodra ze elkaar in de ogen kijken, maak jij de foto. Succes gegarandeerd.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen