The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Patrick

De beste manier om je yogamat op te rollen

Het oprollen van je yoga- of fitness mat is natuurlijk geen hogere wiskunde. Toch gebruiken veel mensen dezelfde methode, je begint aan één kant met rollen tot je de andere kant hebt bereikt. Is dit alleen wel zo handig? In dit artikel laat ik je een andere manier zien om je yoga- of fitnessmat op te rollen.

Waarom zou ik mijn yogamat anders oprollen?

De training zit erop, tijd om je matje weer mee naar huis te nemen of op te bergen. Normaal begin je gewoon met rollen en neem je je matje weer mee. Waarom zou je dit nu anders doen?

  • Als je matje vaker opgerold is geweest zul je misschien merken dat de uiteinden van de mat niet vlak tegen de grond willen blijven liggen. Dat komt omdat er altijd 1 zijde van de mat te strak wordt opgerold. Deze druk zorgt ervoor dat de uiteinden vervormen en omkrullen.
  • De bovenkant van je mat wordt stevig tegen de onderkant van je mat aangerold. Je rolt dus eigenlijk alle viezigheid van de vloer lekker strak tegen de "schone" kant van je matje. Klinkt niet logisch toch?

Hoe moet ik hem dan oprollen?

Nu de redenen duidelijk zijn, kijken we naar een betere manier om de mat op te rollen.

Stap 1

Oprollen yogamat

Je mat heeft een onder- en een bovenkant. Zien de 2 zijden van je mat er hetzelfde uit, kies dan zelf een bovenkant en markeer deze met een stift.

Stap 2

Oprollen yogamat

Leg je mat op de grond met de bovenkant boven.

Stap 3

Oprollen yogamat

Vouw de mat voor de helft dicht. Je ziet nu alleen de onderkant: de zijde waarop je traint ligt volledig bedekt.

Stap 4

Oprollen yogamat

Begin nu met rollen vanuit het midden van de mat. De uiteinden komen dus als laatste aan de beurt. Druk het midden niet volledig plat maar laat hier een klein beetje ruimte over.

Stap 5

Oprollen yogamat

Rol de mat volledig op en bind je mat op de normale manier vast of berg hem in de tas.

Meer tips over yogamatten

Om te zorgen dat je ook langer plezier hebt van je matje lees dan ook eens het volgende artikel:© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen