The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Advies over keukenverlichting

Het bereiden van een culinair hoogstandje gaat een stuk gemakkelijker in een goed verlichte keuken. Naast het bereiden van gerechten, ben je waarschijnlijk ook in de keuken te vinden tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Voor elke gelegenheid wil je passende verlichting. Op deze pagina lees je alles over verschillende soorten verlichting voor elke gelegenheid.

3 manieren om je keuken te verlichten

1. Basisverlichting

Bij het uitkiezen van keukenverlichting begin je bij de basis. Basisverlichting moet de hele keuken verlichten. Denk hierbij aan een plafondlamp of een aantal spots. Je gebruikt basisverlichting 's ochtends wanneer je snel even een boterham smeert of 's avonds om een snack uit de koelkast te pakken. Vaak heb je in de keuken maar 1 hoofd lichtpunt. Is dit bij jou het geval? Kies dan voor een keukenlamp met draaibare spots om verschillende punten in de keuken te verlichten. Je bedient de basisarmaturen gewoon met de hoofdschakelaar aan de wand.

2. Functionele verlichting

In de keuken wordt natuurlijk gekookt. Tijdens het koken heb je goed licht nodig. Je bent immers aan het snijden of bezig met gloeiend hete pannen. Aanrechtverlichting of keukenkastverlichting biedt helder licht zonder schaduwvorming. Deze lampen plaats je onder hangkasten en zet je meestal aan met een aparte schakelaar.

3. Sfeerverlichting

Steeds meer huishoudens gebruiken de keuken ook als leefruimte. Tijdens een diner zit je niet graag in basislicht, maar liever in knusse sfeerverlichting. Er zijn verschillende manieren om met licht sfeer aan te brengen in de keuken. Met dimbare armaturen kom je al een heel eind, gedimd licht geeft direct sfeer. ledstrips geven ook een mooi effect in de keuken. Je plaatst ze bijvoorbeeld onder de rand van het kookeiland waardoor er speels, indirect licht op de vloer schijnt.

Onderhoud van de lampen

Wordt er elke dag gekookt in jouw keuken? Dan kan er een laagje vet op de lampen ontstaan. Vooral hanglampen en onderbouw lampen willen nog wel eens vettig worden. Kies voor lampen met een glad oppervlak zodat je ze eenvoudig met een doek schoonmaakt. Kies je voor lampen met een geïntegreerde led-lichtbron dan heb je vrijwel geen onderhoud aan de lampen zelf. Deze lichtbronnen gaan meestal tot 10.000 uur mee. De armaturen neem je elke week met een vochtige doek af.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.316 beoordelingen