The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marjolein

Tips voor vloggen over muziek

Vloggen over muziek kan op verschillende manieren. Je kunt dit doen in de vorm reviews, concertregistraties of in een video waarin je jouw eigen muzikale talenten aan de wereld toont. Hoe je dit aanpakt en welke camera + accessoires je hiervoor nodig hebt, lees je in dit artikel.

Tip 1. Koop de juiste camera

Vlogcamera's

Bij een muziek vlog draait alles om de kwaliteit van het geluid. Kies daarom een camera met een aansluiting voor een externe microfoon. Wanneer je van plan bent om jezelf te filmen tijdens het zingen of het bespelen van een instrument, is het handig om te kiezen voor een camera met een statiefaansluiting. Zo heb je je handen vrij om het instrument te bespelen of je te focussen op het zingen.

Tip 2. Kies de juiste lens

Lenzen

Als je besluit om te filmen met een spiegelreflex- of systeemcamera, dan heb je een brede keuze uit lenzen. Een lichtsterk objectief met een vast brandpunt is aan te raden wanneer je muziek vlogs opneemt. Door het diafragma geheel open te draaien, zorg je dat er veel licht naar binnen komt. Dit is vooral fijn wanneer je filmt in donkere ruimtes zoals een concertzaal.

Tip 3. Ga voor goede geluidsopnamen

Microfoons voor camera's

Muziek is geen muziek zonder geluid. Haal het beste uit je camera met een externe microfoon. Hierdoor maak je kwalitatief goede geluidsopnamen. Een groot voordeel is dat de audio opgeslagen wordt in hetzelfde bestand als de video. Tijdens het editen is het bestand op te splitsen zodat je de audio en video opnamen afzonderlijk van elkaar kunt editen.

Tip 4. Zorg voor dynamische beelden

Statieven

Het is vrij saai om 2 minuten lang naar hetzelfde beeld te kijken. De uitdaging is om te spelen met verschillende shots. Neem de video meerdere keren op vanuit een andere hoek, zowel van veraf (full shot) als dichtbij (close up). Zet je camera hiervoor op een verstelbaar statief. Voeg deze beelden in de montage samen en wissel ze af op het ritme van de muziek. Je zal zien dat deze effecten het veel leuker maken om naar de video te kijken.

Marjolein
Artikel van:
Marjolein Cameraspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.806 beoordelingen