The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Tips voor de beste foto tijdens carnaval

Carnaval is een periode waar veel mensen ieder jaar weer naar uitkijken. Dit jaar wil je graag alle memorabele momenten goed vastleggen voor later. In dit artikel lees je hoe je dit het beste doet. Naast creatieve tips krijg je ook wat praktische tips zodat de fotosessies soepel verlopen.

Tip 1: ga goed voorbereid op weg

Goed voorbereiden

Neem een aantal voorzorgsmaatregelen voordat je op pad gaat. Zorg voor een volle batterij. Neem eventueel een extra accu mee. Zeker als het buiten koud is, raakt je batterij snel leeg. Zorg er ook voor dat je voldoende opslagruimte hebt. Het zou zonde zijn als je net die ene leuke foto niet meer kunt maken omdat je geheugenkaart vol is.

Tip 2: maak verschillende soorten foto's

Verschillende soorten foto's

Wanneer je zowel de bontgekleurde praalwagens als de geschminkte mensen op straat wilt fotograferen, maak dan verschillende soorten foto’s. Zet personen op de foto via de portretstand op je camera. Gebruik de landschapsmodus om een mooie overzichtsfoto te maken. Probeer ondertussen ook te variëren in standpunt. Ga bijvoorbeeld ergens bovenop staan om een goed overzicht te krijgen van de optocht.

Tip 3: probeer zo weinig mogelijk te flitsen

Niet flitsen

Als je een portret maakt, let er dan op dat je geen flits gebruikt. Een gezicht wordt namelijk heel flets en plat van flitslicht. Ben je bang dat je niet voldoende licht hebt? Door een hogere ISO in te stellen, maak je de camera lichtgevoeliger. Onthoud hierbij wel: hoe hoger de ISO waarde, hoe meer ruis er in het beeld ontstaat.

Tip 4: bescherm je camera goed

Camera beschermen

Er vliegt tijdens carnaval van alles door de lucht: van bier, snoepgoed tot confetti. Het zou zonde zijn als je camera hierdoor beschadigd raakt. Probeer daarom alles vanaf een afstandje te fotograferen. Sta je liever tussen het feestgedruis? Bescherm je camera dan met een plastic zak of speciale regenhoes.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen