The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Tips voor het maken van de beste safarifoto

Binnenkort ga je op safari en natuurlijk neem je je camera ook mee. Je weet alleen nog niet zo goed hoe je de beste safarifoto maakt. Ik heb een aantal tips voor je opgesteld die je hierbij gaan helpen. Op deze manier weet je precies welke voorbereidingen je moet treffen en wat je tijdens de safari moet doen.

Tip 1: wees goed voorbereid

Goed voorbereiden

Ontdek voor vertrek wat meer over de dieren die je tijdens de safari gaat zien. Probeer wat meer te leren over het gedrag van de dieren. Zo weet je tijdens de safari precies waar je op moet letten. Dit levert unieke plaatjes op. Zoals foto's van jagende luipaarden, drinkende olifanten en stoeiende welpjes. Zorg er ook voor dat je accu voor vertrek opgeladen is en je geheugenkaart leeg is. Neem voor de zekerheid een extra opgeladen accu en een lege geheugenkaart mee.

Tip 2: kies het juiste tijdstip

Juiste tijdstip

De meeste safariparken openen met zonsopkomst. Dit is het beste tijdstip om op pad te gaan. In de eerste plaats omdat de omgeving er prachtig uitziet in het licht van de opkomende zon. Maar ook omdat de meeste dieren dan nog actief zijn. 's Middags vinden ze het vaak te warm en zoeken ze de schaduw op om wat te rusten. Een ander goed moment om te gaan is tegen het einde van de middag tot zonsondergang.

Tip 3: fotografeer met een telelens

Telelens

Tijdens de safari blijf je natuurlijk op gepaste afstand van de dieren. Om toch een mooie portretfoto te kunnen maken heb je een telelens nodig. Met deze lens haal je de dieren ontzettend dichtbij. Een brandpuntsafstand van tussen de 200 en 300mm is bijvoorbeeld erg geschikt voor het maken van safarifoto's. Heb je dit soort apparatuur niet tot je beschikking? Een goede (compact)camera met een optische zoom volstaat vaak ook.

Tip 4: laat wat van de omgeving zien

Omgeving laten zien

Focus je niet alleen op het fotograferen van de dieren. Probeer ook wat van de mooie omgeving vast te leggen. Fotografeer de dieren tegen een achtergrond met prachtige bomen en bergen. Op deze manier krijgt je foto veel meer karakter. En zo laat je ook wat zien van het Afrikaanse landschap. Anders had je net zo goed naar Safaripark Beekse Bergen kunnen gaan met je camera.

Tip 5: safety first

Veiligheid

Onthoud: veiligheid gaat boven alles. In bijna alle parken mag je alleen met een gids naar binnen. Het is belangrijk dat je altijd goed naar hem of haar luistert. De gidsen weten namelijk alles over het gedrag van de dieren. Blijf in de auto tenzij het veilig genoeg is om eruit te komen. Wees in een onveilige situatie niet eigenwijs als je nog een foto wilt maken. In een confrontatie zal jij het nooit winnen van de bewoners van het park.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen