The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Tips voor het maken van de mooiste bruiloftsfoto

Spannend, je bent gevraagd om foto's te maken tijdens een bruiloft. Het is een hele eer om zo'n mooie dag vast te mogen leggen. Dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk doen. In dit artikel vind je tips die je helpen bij het maken van de mooiste bruiloftsfoto's.

Tip 1: speel in op de verwachtingen van het bruidspaar

Verwachtingen van het bruidspaar

Je staat op het punt om misschien wel de mooiste dag van iemands leven vast te leggen. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Overleg van tevoren met het toekomstige bruidspaar. Zo zorg je ervoor dat alle verwachtingen duidelijk zijn. Welke hoogtepunten willen ze sowieso vastgelegd hebben? En welke sfeer moeten de foto's meekrijgen? Speel hier op in zodat het bruidspaar uiteindelijk de fotoserie van hun dromen krijgt.

Tip 2: pas verschillende soorten fotografie toe

Verschillende soorten fotografie

Er gebeuren tijdens een bruiloft veel verschillende dingen. Van een ceremonie en het aansnijden van de taart tot het feest aan het einde. Dit vraagt om het toepassen van diverse soorten fotografie. Probeer van tevoren te bedenken wat het beste bij welk onderdeel past. Tijdens de ceremonie maak je bijvoorbeeld veel close-up portretfoto's. Tijdens het feest zorg je ervoor dat alle aanwezigen op de foto staan voor een mooi overzichtsbeeld.

Tip 3: vertaal de sfeer naar de foto's

Sfeer vertalen

Een bruiloft is een vrolijke en emotionele gebeurtenis. Laat dit ook terugkomen in je foto's. Gebruik bijvoorbeeld alleen maar natuurlijk licht en geen flitsers. Dit zorgt voor een zacht beeld dat vrolijk oogt. Zorg er ook voor dat je alle kleine liefdevolle elementen vastlegt. Zoals kleine aanrakingen en romantische blikken van het bruidspaar. Of de tranen bij de familie en vrienden van de bruid en bruidegom. Al deze dingen zorgen ervoor dat je fotoserie iets persoonlijks en bijzonders krijgt.

Tip 4: gedraag je professioneel tijdens de dag

Professioneel gedragen

De beste bruiloftsfotograaf valt niet op tijdens de bruiloft. Draag geen opvallende kleding en schoenen die lawaai maken. Alleen op deze manier vang je de meest intieme momenten in een foto. Het is tegelijkertijd erg belangrijk dat jij de regie houdt, jij bent immers de fotograaf. Let erop dat de juiste mensen aanwezig zijn op bepaalde fotomomenten. Geef instructies zodat iedereen weet wat hij of zij moet doen voor het perfecte plaatje.

Tip 5: neem voldoende materiaal mee

Voldoende materiaal meenemen

Tijdens het fotograferen heb je geen tijd om van lens te wisselen. Het is daarom het handigst om twee camera's bij je te dragen met verschillende soorten lenzen. Bijvoorbeeld een groothoeklens en een portretlens. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende geheugenkaarten en volle accu's bij je hebt. Zo weet je zeker dat je de hele dag door kunt blijven fotograferen en geen moment mist.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen