The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Einde Windows 7: waar moet je op letten bij het overstappen naar Windows 10?

Op 14 januari 2020 is de ondersteuning voor Windows 7 afgelopen. Microsoft updatet sinds die datum Windows 7 niet meer. Het besturingssysteem is hierdoor vatbaarder voor virussen, malware en hackers. Daarom is het verstandig om over te stappen naar Windows 10. In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten bij een overstap naar Windows 10.

Windows 7 ondersteuning

Melding Microsoft over Windows 7 ondersteuning, end of life.

Windows 7 ondersteuning is gestopt, dit noemt Microsoft ook wel 'end of life'. Wanneer je op een pc werkt met Windows 7 krijg je de melding Uw Windows 7-pc wordt niet meer ondersteund. Dit betekent dat je pc vatbaarder is voor virussen en malware. Je ontvangt geen beveiligingsupdates, software updates en technische ondersteuning meer.

Vereisten

Als je een overstap naar Windows 10 overweegt, is het belangrijk dat je pc aan de vereisten voldoet. Wanneer je computer niet aan deze minimale eisen voldoet, is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe pc.

Minimale vereisten:

  • 1 GHz processor
  • 1 gigabyte werkgeheugen
  • 20 gigabyte opslagruimte

Overstappen naar nieuwe computer

Een zakenvrouw werkt op een Surface laptop.

Het overstappen naar een nieuwe laptop of computer met Windows 10 brengt veel voordelen met zich mee. Moderne laptops zijn lichter, sneller, veiliger en hebben een langere batterijduur. Ook nieuwe desktop computers zijn sneller en veiliger met Windows 10. Dit komt door de nieuwe generatie Intel® Core™ processoren en SSD's. Een SSD is een opslagmedium. Het geheugen van een SSD werkt tot 20 keer sneller dan een traditionele harde schijf. Hierdoor starten Windows en programma's binnen enkele seconden op. Windows 10 ondersteunt ook 2-in-1 laptops; dit zijn laptops met een touchscreen die je ook als tablet gebruikt. Met een nieuwe Windows 10 computer heb je dus meer gebruiksmogelijkheden.

Overzetten bestanden

Een externe harde schijf aangesloten op een laptop.

Wil je toch liever je Windows 7 machine updaten naar Windows 10? Voordat je gaat updaten is het belangrijk om eerst al je belangrijke gegevens op een usb stick of externe harde schijf op te slaan. Je wil namelijk niet dat je foto's en documenten verloren gaan wanneer je Windows 10 installeert. Het is ook mogelijk om online opslagruimte als OneDrive te gebruiken om je bestanden over te zetten.

Windows 10 installeren

Windows 10 logo

Wanneer je al je bestanden op een externe schijf of usb stick hebt overgezet, is het tijd om Windows 7 te updaten naar Windows 10. Dit proces gaat eenvoudig met het hulpprogramma van Microsoft. Je moet alleen eerst wel een licentie kopen om Windows 10 te activeren. Download het programma op de Microsoft website. Na het downloaden start je het programma door er op te klikken. Het programma loodst je automatisch door het updateproces heen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen