The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

4 tips om met een rugzak te fietsen

Op de fiets naar school. De een vindt het leuk, de ander is er een stuk minder blij mee. En dan heb je ook nog een rugzak vol boeken. Nu is dat al geen pretje, maar als je ook elke dag ontzettend lang aan het fietsen bent, kun je wel wat hulp gebruiken. Zeker met regen of juist tropische temperaturen. Maak je geen zorgen, in dit artikel vind je 4 tips voor het meenemen van je rugzak op de fiets.

1. Waterdicht is een must

Waterdichte rugzak

Nederland is een land waar het helaas vaak regent. Als een stoere bikkel ga je toch op de fiets, want je laat je niet tegenhouden door een paar druppels. Maar waar je niet op zit te wachten is een doorweekt kladblok en huiswerk wat niet meer te lezen is. Kies daarom altijd voor een rugzak die waterbestendig is. Is je favoriete, trendy rugzak niet waterdicht? Koop dan een regenhoes die je tijdens het fietsen erover heen doet. Zo blijven al je schoolspullen netjes en droog, zelfs als jij eruit ziet als een verzopen kat.

2. Geen natte rug met rugventilatie

Rugventilatie rugzak

Fietsen in de gloeiend hete zon, je moet er van houden. Zeker bij een lange fietstocht ga je zweten en dan helpt een zware rugzak op je rug niet echt mee. Want zeg zelf, jij zit niet op een bezweet shirtje te wachten. Door voor een rugzak met rugventilatie te kiezen, voorkom je een drijfnatte rug tijdens het fietsen. De verschillende technieken zoals het gebruik van mesh materiaal en ventilatiekanalen laten de warme lucht wegtrekken. Zo blijft je rug lekker koel en je kleding netjes droog.

3. Heup- of borstband tegen het schuren

Borstband voor rugzak

Zodra de bel gaat, vlieg je de school uit en fiets je super snel huis. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk thuis komen, zodat je genoeg tijd hebt om van je vrije tijd te genieten. Een rugzak die heen en weer schuift en bij elke versnelling tegen je rug klapt, is niet fijn. Kies daarom voor een rugzak met een heup of borstband. Deze band zorgt ervoor dat de rugzak dicht tegen je lichaam zit en daardoor ook minder zwaar aanvoelt. Bovendien beweegt hij ook een stuk minder tijdens het fietsen.

4. Niet op je rug met een fietstas

Fietstas

Misschien ben je wel iemand die liever een mooie leren handtas of aktetas meeneemt op de fiets. Dat kan natuurlijk ook. Dan is het een goed idee om hem in een fietstas te doen. Zo voorkom je dat het gewicht aan één arm hangt of dat de tas van je stuur glijdt. Zorg er wel voor dat de fietstas waterdicht is. Zo voorkom je dat je tas en andere spullen nat worden of de tas vol loopt met water. Niemand zit namelijk op een drijvende handtas te wachten.

Welke keuze maak jij?

Een zware rugzak tijdens het fietsen is geen pretje. Gelukkig heb je verschillende keuzes die het net iets makkelijker maken. Waterdichtheid is in Nederland een must. Met zoveel regen wil je dat al je spullen droog blijven. Maar een natte rug kan ook bij mooi weer, daarom is rugventilatie ook een fijne keuze. Om een schuivende rugzak te voorkomen is een heup- of borstband erg fijn. En als je helemaal geen rugzak wil dan ga je voor een fietstas. Een chille fietstocht gegarandeerd.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen