The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door George

Hoe breid je het geheugen van jouw TomTom uit?

Wil je extra kaarten op je TomTom zetten maar is het interne geheugen vol? Dan kun je natuurlijk het geheugen van je TomTom opschonen door de huidige kaarten te verwijderen. Een aantal navigatiesystemen van TomTom heeft ook de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden. Hiervoor gebruik je een geheugenkaart. In dit artikel vertellen wij hoe je het geheugen van je TomTom uitbreidt.

Het geheugen van je TomTom uitbreiden

In dit artikel richten wij ons op de TomTom navigatiesystemen die gebruik maken van Micro-SD en Micro-SDHC kaarten. Een geheugenkaart is de oplossing als je het geheugen van je TomTom wilt uitbreiden en geen kaarten wilt verwijderen. Het is hierbij wel belangrijk dat je een geheugenkaart koopt die wordt ondersteund door je navigatiesysteem. In het onderstaande overzicht staan een aantal geheugenkaarten die door TomTom worden ondersteund:

  • Micro-SDHC in de volgende varianten: 4 GB,8 GB,16 GB en 32GB
  • Micro-SD in de volgende varianten: 4 GB, 8 GB, 16 GB en 32 GB

Houd er wel rekening mee dat jouw TomTom wel de mogelijkheid moet hebben om het geheugen uit te breiden. De opening voor een geheugenkaart vind je vaak aan de achterzijde of onderkant van het navigatiesysteem. Via de onderstaande link zie je of jouw specifieke model een uitbreidbaar geheugen heeft.

http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/2682/~/geschikte-geheugenkaarten-voor-kaartinstallatie/.

Het is belangrijk dat je de juiste indeling gebruikt als je het geheugen van je TomTom uitbreidt met een geheugenkaart. Anders is de geheugenkaart helaas niet leesbaar voor je TomTom. FAT 32 is de indeling die wordt ondersteund door je TomTom.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.581 beoordelingen