The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Mijn TomTom maakt geen verbinding met GPS

Je TomTom gebruikt gps om je positie, snelheid, afgelegde afstand en route te bepalen. Zonder gps signaal is het niet mogelijk om van A naar B te navigeren. Als jouw TomTom geen verbinding maakt met gps, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. In dit artikel leggen we je uit welke stappen je volgt om de verbinding te herstellen.

Gps verbinding herstellen

Gps verbinding herstellen

Gps is de afkorting van Global Positioning System. Om de aarde zweven verschillende satellieten. Deze satellieten versturen een signaal waardoor jouw TomTom je positie bepaalt. Om verbinding te maken met gps moet je navigatiesysteem minstens 4 gps satellieten herkennen. Zodra er slechts 3 satellieten of minder worden herkend, dan geeft je TomTom één van de volgende meldingen:

  • Wacht op bruikbaar GPS signaal.
  • Slechte GPS ontvangst.
  • Al [aantal] seconden geen bruikbaar signaal.

Je kunt op 2 manieren de verbinding herstellen:

  • TomTom resetten
  • TomTom updaten

TomTom resetten

TomTom resetten

Plaats je TomTom zo dicht mogelijk en op een veilige plek bij het raam. Je vergroot dan de kans dat hij een gps signaal vindt. Blijft je TomTom nog steeds aangeven dat het niet mogelijk is om te verbinden met gps? Dan kun jij je TomTom resetten. Vaak kan je TomTom na een reset wel weer verbinding maken met gps. Als dit niet werkt, zet je je TomTom terug naar de fabrieksinstellingen. Het nadeel hiervan is wel dat je al je opgeslagen gegevens kwijt bent.

TomTom updaten

TomTom updaten

Verouderde software kan ook een oorzaak zijn waardoor je TomTom geen gps signaal meer ontvangt. Zorg er daarom altijd voor dat je TomTom helemaal bijgewerkt is naar de laatste versie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen