The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Eerste keer sporten met mijn TomTom sporthorloge

Je hebt je nieuwe TomTom Sporthorloge binnen en je kunt niet wachten om hem te gaan gebruiken. Begrijpelijk. In dit artikel help ik je daarom bij het eerste gebruik van je horloge . Zo geniet jij binnen een mum van je nieuwe sporthorloge tijdens je training.

Stap 1: Druk de hoofdknop 3 seconden in

In de verpakking vind je het horloge met bijbehorende oplader. Het horloge bestaat uit het scherm en een verwisselbaar bandje. Klik de horlogekast uit het bandje en laad het horloge op via de usb-poort van je computer. Druk vervolgens 3 seconden op de knop onder het scherm om het horloge aan te zetten. TomTom werkt met een 1-knops bediening. De knop druk je aan 4 kanten in: boven, onder, links en rechts.

Stap 2: Doorloop de set-up

Selecteer de gewenste taal, door de knop naar boven en onder in te drukken. De keuze die geselecteerd is, is herkenbaar door de witte pijl achter de letters. Om de keuze te bevestigen, druk je op de knop naar rechts. Je gaat dan door naar het volgende scherm. Hier vul je gegevens over jezelf in, zoals geslacht, lengte, gewicht en leeftijd. Met deze informatie kan het horloge berekenen hoeveel calorieën je bijvoorbeeld verbrandt of wat je hartslagzones zijn. Doorloop op deze manier de hele set-up. Wanneer je dit gedaan hebt, kom je uit op het hoofdscherm, waar je de tijd en datum ziet. Dit scherm is altijd het startpunt van het horloge.

*Wil je weten hoe je het horloge kan koppelen aan je computer of smartphone? *

Stap 3: Kies je sport

Druk op de knop naar rechts. Hier kies je welke sport je gaat doen. Je hebt de keuze uit ''Rennen'', ''Fietsen'', ''Zwemmen'', ''Loopband'', ''Sportschool'', ''Indoor'', ''Freestyle'' en ''Stopwatch''. Druk op de knop naar rechts om de sport te selecteren.

Stap 4: Start je training

Nu kom je in het pre-trainingsscherm terecht. Aan de bovenkant zie je de symbolen van een satelliet en een hart. Zolang deze knipperen is het horloge op zoek naar een signaal. wanneer het knipperen ophoudt, is het signaal gevonden. Je ziet het ''Start'' in het scherm staan als het sporthorloge klaar is om te beginnen. Druk op de knop naar rechts en de training begint.

*Bij het gebruik voor de eerste keer, kan het wat langer duren voordat het horloge een GPS signaal gevonden heeft. *

Stap 5: Bekijk je gegevens

Het horloge trilt en maakt geluid. Het registreren van je sportactiviteit is begonnen. Door op de knop naar boven en onder te drukken, scroll je door de verschillende schermen. Zo bekijk je wat je afgelegde afstand is, of bijvoorbeeld je snelheid en hartslag. Door op de knop naar rechts te drukken, krijg je meer gegevens te zien over de hartslag. Zo zie je in welke hartslagzone je je bijvoorbeeld begeeft.

De afkorting bpm staat voor beats per minute, oftewel het aantal hartslagen per minuut.

Stap 6: Klaar met sporten

Ben je klaar met sporten? Houdt de knop naar links even ingedrukt, je komt nu eerst in het pauzescherm terecht. Dit scherm lijkt op het pre-trainingsscherm, maar er wordt in het midden een pauze icoon getoond. Houdt nogmaals de knop naar links ingedrukt om de registratie te stoppen. De sportactiviteit is opgeslagen en wanneer je het horloge koppelt aan de computer of je smartphone, zie je je gegevens terug.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.090 beoordelingen