The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Hoe stel ik mijn meetwaarden in op mijn TomTom horloge?

Tijdens het sporten houdt het TomTom sporthorloge je op de hoogte van je prestaties. Je ziet op het horloge 1 meetwaarde in het groot en 2 waarden in het klein. De groot weergeven waarden staan voor je ingesteld, maar je kunt hier doorheen scrollen door op de knop naar beneden en boven te drukken. De kleine waarden kun je zelf instellen. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je dat doet.

In het kort

  1. Selecteer de activiteit.
  2. In het pre-trainingsscherm: Selecteer ''Data''.
  3. Selecteer ''Warm up'' en kies voor tijd of afstand
  4. Selecteer ''Scherm''.
  5. Selecteer ''Links'' of ''Rechts'' en stel de meetwaarden in.

Wat zijn meetwaarden eigenlijk?

Met meetwaarden worden de gegevens bedoeld die je ziet op het gegevensveld. Met het gegevensveld wordt het beginscherm van je horloge bedoeld als je aan het sporten bent. Tijdens het hardlopen kun je dus een ander gegevensveld hebben dan tijdens het fietsen. Je kan kiezen uit de volgende waarden: Klok (huidige tijd), duur, afstand, tempo, gemiddeld tempo, snelheid, gemiddelde snelheid, calorieën, hartslag en hartslagzone.

Stap 1: Selecteer de activiteit

Stap 1: Vanaf het startscherm met de tijd, druk je op de knop naar rechts. Nu kom je in het pre-trainingsscherm. Hier kies je de sport die je gaat doen, daarna ga je nog een keer naar rechts. Dit is het pre-trainingsscherm. Hier zal ''Even geduld'' of ''Start'' in beeld staan.

Stap 2: In het pre-trainingscherm: selecteer ''Data''

Nu stel je in welke waarden tijdens de training getoond worden. Vanuit het pre-trainingsscherm druk je op de knop naar beneden. Onderin het scherm zie je een klein tandwieltje. Selecteer hier nu ''Data'' door op de knop naar rechts te drukken.

Stap 3: Selecteer ''Scherm''

Vervolgens selecteer je ''Scherm''. In het scherm dat nu verschijnt, verander je de kleine waardes. Dit zijn de waardes die links- en rechtsonder in het scherm getoond worden wanneer je aan het sporten bent.

Stap 4: Selecteer ''Links'' of ''Rechts'' en stel de meetwaarden in

Kies vervolgens ''Links'' of ''Rechts''. Dit is de positie op het scherm waar je de meetwaarde ziet. Eerst selecteer je 1 van de 2 opties. Vervolgens kies je welke waarde je links of rechts wilt zien. Selecteer deze meetwaarde door te scrollen en vervolgens op de knop naar rechts te drukken. Doe dit ook voor de andere kant.

Extra: Pas de weergave van snelheid aan

TomTom horloges weergave Je hebt de keuze op welke manier je de snelheid getoond wilt hebben. Iedere sporter heeft zo een persoonlijke voorkeur tussen snelheid en tempo.Je hebt de keuze tussen ''Snelheid'', ''Tempo'' of ''Beide''. Bij ''Snelheid'' zie je je snelheid in kilometers per uur. Wanneer je kiest voor ''Tempo'', dan wordt de snelheid getoond in tijd per kilometer. Dus hoeveel tijd het je kost om 1 kilometer af te leggen bij je huidige snelheid. Bij de optie ''Snelheid'' kun je kiezen tussen de 3 mogelijkheden. Afhankelijk van je keuze wordt dit getoond tijdens het sporten

Julie
Artikel van:
Julie Horlogespecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen