The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Hoe zet ik een route op mijn TomTom horloge?

Eén van de unieke eigenschappen van de TomTom Runner 3 en Spark 3 horloges, ten opzichte van de oudere modellen, is de mogelijkheid om een eigen route op het horloge te laden. Deze volg je tijdens het hardlopen of fietsen. Zo ontdek je nieuwe routes of leg je die ene mooie route van je fietsmaat af. In dit artikel leg ik uit hoe je de routes op het sporthorloge plaatst.

Stap 1: Koppel het horloge aan je computer

Voor het koppelen van je horloge aan de computer gebruik je de USB-oplaadkabel. Zodra het horloge is aangesloten, start het hulpprogramma TomTom MySports Connect op en synchroniseren je horloge met je computer. Wanneer dit klaar is, klik je op de link die verschijnt. De webpagina van MySports opent nu.

Let op: Je kan op 2 manieren een routebestand op het horloge plaatsen. Wil je een eigen (.GPX) bestand laden? Ga dan verder bij stap 2A. Wil je de route van een eerdere sportactiviteit opslaan en in het horloge laden? Ga dan direct naar stap 2B.

Stap 2A: Een eigen bestand laden op het horloge

Wanneer je zelf een route uitgestippeld hebt in een . GPX bestand of je hebt zo'n bestand met de route gekregen van een vriend, dan kan je deze uploaden. Hiervoor klik je op het tabblad ''Planning'' bovenin beeld. In het midden van het beeld is een groene knop zichtbaar met ''Upload route''. Door hierop te klikken opent een venster waarmee je het bestand opzoekt op je computer. Selecteer het gewenste bestand van de computer en druk op `''Open''. Het routebestand wordt geüpload en verschijnt in de lijst met routes. Je kan nu verder gaan naar stap 3.

Stap 2B: Een eerder afgelegde route opslaan

Wil je de route van een eerdere sportactiviteit nog een keer afleggen?. Ga op de MySports webpagina naar het tabblad ''Activiteiten''. Klik op de activiteit waarvan je de route op het horloge wilt plaatsen. Alle gegevens van die sportactiviteit worden getoond, waaronder de route op de kaart. Klik in de grijze balk bovenin op op ''Meer''. Er verschijnt een menu. Klik hier op ''Kopieer naar routes''.

Stap 3: De volgorde van je routes aanpassen

De routes staan nu op je horloge. Mooi. In totaal kun je maximaal 15 route bestanden op het horloge plaatsen. Wil je de volgorde van de route bestanden aanpassen? Klik op de 2 grijze streepjes voor een route, houd de muis ingedrukt en versleep het bestand.

Julie
Artikel van:
Julie Horlogespecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.091 beoordelingen