The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Hoe koppel ik een sensor aan mijn TomTom horloge?

Wil je op je TomTom sporthorloge de gegevens van je borstand aflezen? Of ben je een fanatieke fietser en wil je een cadans- en snelheidssensor koppelen? In deze gevallen moet het sporthorloge eenmalig gekoppeld worden aan de sensor. Daarna wordt de sensor automatisch herkend. Hoe je deze koppeling maakt, lees je in dit artikel.

In het kort

  1. Activeer de sensor
  2. Ga naar ''Instellingen'' en kies ''Sensoren''
  3. Selecteer de gewenste sensor
  4. Laat het horloge naar de sensor zoeken

Stap 1: Activeer de sensor

Om te beginnen moet je de sensor activeren. Dit doe je door de sensor in gebruik te nemen. Bij een borstband, doe je de borstband om. Zorg ervoor dat de binnenkant van de borstband licht vochtig is, dit kan met water, speeksel of een speciale gel. Het logo op de sensor moet goed te lezen zijn voor iemand die tegenover je staat.Bij sensoren voor op de fiets, zorg je dat deze op de fiets gemonteerd zijn volgens de instructies. Daarna laat je de trapper rond gaan, zodat de sensor de bewegingen kan registreren.

Stap 2: Ga naar ''Instellingen'' en kies ''Sensoren''

Ga in het TomTom horloge naar ''Instellingen''. Dit doe je door op de knop naar beneden te drukken, vanuit het hoofdscherm van het horloge. Selecteer ''Sensoren'' en druk op de knop naar rechts.

Stap 3: Selecteer de gewenste sensor

Kies hier vervolgens ''Hart'' voor het koppelen van een borstband of selecteer ''Fiets'' voor het koppelen van een snelheids- en cadanssensor.

Stap 4: Laat het horloge naar de sensor zoeken

Zorg ervoor dat het scherm op ''Aan'' komt te staan bij horloges zonder ingebouwde hartslagsensor. Selecteer ''Extern'' voor horloges met ingebouwde hartslagsensor. Vervolgens gaan onderin het scherm twee streepjes knipperen. Het sporthorloge is nu naar de sensor aan het zoeken. Zodra de sensor gevonden is, worden hier de gemeten waardes getoond.

Het koppelen werkt het beste als er geen andere Bluetooth apparaten in de buurt zijn, houd hier rekening met ongeveer 10 meter afstand.

Julie
Artikel van:
Julie Horlogespecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen