The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eveline

Hoe koppel je je TomTom navigatiesysteem aan je smartphone?

Om tijdens je rit handsfree te bellen en notificaties te ontvangen, kun je je smartphone koppelen aan je TomTom navigatiesysteem. Dit is mogelijk bij alle TomTom autonavigatiesystemen, behalve de TomTom Start. Om alle functies optimaal te gebruiken raden we je aan je aan om de TomTom MyDrive app te installeren. We leggen je hier uit hoe je dit doet, zodat jij zo veilig en comfortabel mogelijk op je bestemming komt.

Aan de slag met je TomTom navigatiesysteem

TomTom autonavigatie en smartphone

Wil je je TomTom navigatiesysteem koppelen aan je smartphone? Kies dan voor een systeem met bluetooth functie. Om alle functies te gebruiken adviseren we je om de TomTom Mydrive app te downloaden.

Er zijn 3 opties om je TomTom systeem met je smartphone te verbinden:

  • Met de MyDrive app voor iOS
  • Met de MyDrive app voor Android
  • Zonder MyDrive app

Verbinding maken via iOS

Stap 1: stel je TomTom navigatiesysteem in.

Ga naar het hoofdmenu van je TomTom navigatiesysteem. Ga dan naar de instellingen, tik op ‘bluetooth’ en tik dan op: ‘voeg telefoon toe’. Negeer de QR code die verschijnt, deze is optie is alleen bruikbaar voor Android gebruikers.

Stap 2: download de TomTom MyDrive app en log in

Download de TomTom MyDrive app in de App Store. Maak een account aan en log in. Tik in het scherm ‘je TomTom systeem aansluiten’ op ‘Ok, laat me zien hoe’. Accepteer de notificaties. Tik op ‘volgende’. Ga dan naar de instellingen van je iPhone, zet bluetooth aan en selecteer TomTom om de apparaten te koppelen. Accepteer het koppelverzoek op je telefoon en je navigatiesysteem. Tik op de notificatie boven in je scherm om terug te keren. Je ontvangt weer een bevestiging om te koppelen, sta dit toe. Stel de gewenste functies in.

Verbinding maken via Android

Stap 1: download de TomTom MyDrive app en log in

Download TomTom MyDrive in de Google Play Store en open de app. Log vervolgens in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je nog geen TomTom MyDrive account hebt maak er dan 1 aan. Na het inloggen tik je in het scherm ‘je TomTom systeem aansluiten’ op ‘OK, laat me zien hoe’

Stap 2: stel je TomTom navigatiesysteem in

Schakel je TomTom-systeem in en ga naar het hoofdmenu. Scrol naar de instellingen, tik op ‘bluetooth’ en tik vervolgens op ‘voeg telefoon toe’. Tik op je smartphone op de button ‘Scan code’. Scan dan de QR code en bevestig de koppeling tussen beide apparaten op je smartphone en navigatiesysteem. Tik dan op je smartphone op de button meldingsinstellingen en geef toestemming voor meldingen via de MyDrive app. Op je TomTom stel je in welke telefoonfuncties je wil gebruiken.

Verbinding maken zonder de MyDrive app

Ga naar de instellingen van het hoofdmenu op je TomTom navigatiesysteem en tik op ‘bluetooth’. Tik op ‘voeg telefoon toe’ en tik vervolgens op het vraagteken rechts onder in je scherm. Kies ‘Maak verbinding zonder de MyDrive app’.

Stap 2: stel je smartphone in

Schakel bluetooth in op je smartphone en koppel je TomTom-systeem. Zodra het bluetooth koppelverzoek op je smartphone verschijnt, accepteer je deze. Doe hetzelfde op je navigatiesysteem en selecteer welke functies je wilt gebruiken. Let op, als je de functie ‘gegevens voor Traffic’ aanzet, gebruikt je systeem de mobiele data van je smartphone. Ook heb je zonder gebruik van de app geen toegang tot de functie smartphone berichten. Installeer de MyDrive app om van alle functies gebruik te maken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Eveline
Artikel van:
Eveline Navigatiesysteem specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen