The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door George

Hoe zet je jouw favoriete bestemmingen op je TomTom met MyDrive Connect?

Met TomTom MyDrive Connect zet je POI's (point of interests) en favoriete bestemmingen op je TomTom. Stel bijvoorbeeld je woonadres of je werkadres in als één van je favoriete bestemmingen en je hoeft dit nooit meer handmatig in te voeren. Zo kun je vanaf elke locatie snel en eenvoudig de weg naar huis of werk vinden. Een POI of ook wel een point of interest is een nuttige plaats zoals een tankstation of restaurant. Als je POI's toevoegt op je TomTom dan weet je onderweg waar het dichtstbijzijnde tankstation is. Op de computer zoek je met MyDrive Connect POI's en favoriete bestemmingen op. Vervolgens sluit je je TomTom aan op de computer en voeg je deze locaties toe op je navigatiesysteem. Wil je weten hoe je dit werkt? In dit artikel leg ik dit uit.

Favoriete bestemmingen toevoegen

Om een favoriete bestemming toe te voegen op je TomTom volg je de volgende stappen:

 1. Zorg dat MyDrive Connect op je computer is geïnstalleerd. Lees het volgende artikel als je wilt weten hoe je dit installeert: https://www.gpsshop.nl/advies/tomtom-mydrive-connect-installeren.html
 2. Voordat je begint met het synchroniseren van je favoriete bestemmingen is het belangrijk dat er voldoende geheugen vrij is op je TomTom. Je controleert de nog beschikbare ruimte door te kiezen voor Menu ->'Help' -> `Info'.
 3. Verbind je TomTom met je computer.
 4. Om favorieten toe te voegen ga je naar: https://mydrive.tomtom.com/nl_nl/. Kies voor `Mijn Plaatsen' -> 'Voeg nieuwe plaats toe' in het menu.
 5. Voer het adres in van de locatie die je wilt toevoegen als favoriete bestemming. Klik hierna op `Gereed'. De locatie is opgeslagen en vind je nu onder `Favorieten'.

POI's toevoegen

POI is de afkorting voor points of interest. Hiermee worden alle nuttige locaties die je onderweg tegenkomt bedoeld zoals tankstations, restaurants, parkeerplaatsen en rustplaatsen. Deze POI's worden door verschillende websites aangeboden in bestanden. In deze bestanden worden per land de locaties van de POI's gezet. De POI bestanden waar TomTom mee werkt hebben als formaat OV2. Als je dit formaat niet gebruikt dan is dit helaas niet leesbaar voor je TomTom. In de naam van het bestand staat vaak of het Om POI's toe te voegen op je TomTom volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar https://mydrive.tomtom.com/nl_nl/ en log in met je TomTom account.
 2. Zorg dat er 400 MB vrij is van het geheugen van je navigatiesysteem. Je controleert de beschikbare ruimte door op je TomTom te kiezen voor Menu->Help->Info.
 3. Verbind je TomTom met je computer.
 4. Om POI bestanden toe te voegen ga je op de computer naar de volgende pagina: https://mydrive.tomtom.com/nl_nl/
 5. Kies voor `Mijn Plaatsen'->'POI-bestanden' in het menu.
 6. Selecteer nu `Importeer POI-bestand' en kies het bestand dat je wilt toevoegen op je TomTom.
 7. Het synchroniseren start gelijk als je TomTom aangesloten is op de computer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Artikel van:
George Navigatiesysteem specialist.


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.810 beoordelingen