View Coolblue in English? |
Geschreven door George

Hoe reset ik mijn TomTom navigatiesysteem?

Is je TomTom vastgelopen, wordt er geen GPS signaal gevonden of wil je je TomTom weer terugzetten naar fabrieksinstellingen? Reset dan je navigatiesysteem. Het resetten van je navigatiesysteem zorgt er vaak voor dat je TomTom weer zonder problemen werkt. In dit artikel leg ik uit hoe je je TomTom reset.

In het kort

Reset Fabrieksinstellingen
Gegevens en instellingen behouden Ja Nee
Touchscreen werkt niet Ja Nee
Toestel loopt vast Ja Ja

Je TomTom resetten

Resetten helpt vaak als je TomTom is vastgelopen, langzaam reageert of als er geen GPS signaal gevonden kan worden. Bij het uitvoeren van een soft reset zul je de opgeslagen gegevens niet kwijtraken. Het enige wat je opnieuw moet instellen is de tijd.

Stap 1: Opladen

Zorg er allereerst voor dat je TomTom minstens 2uur heeft opgeladen. Op het moment dat je TomTom onvoldoende is opgeladen en uitvalt tijdens het resetten, kan het zijn dat hij niet meer opstart.

Stap 2: De aan-/uitknop ingedrukt houden

Houd de aan-/uitknop 30 seconden ingedrukt. Je hoort dan uiteindelijk weer het tromgeroffel van TomTom dat je ook hoort als je je navigatiesysteem aanzet. Bij het uitvoeren van een soft reset zul je de opgeslagen gegevens niet kwijtraken. Het enige wat je opnieuw moet instellen is de tijd.

Je TomTom terugzetten naar fabrieksinstellingen

Als het resetten niet de problemen verhelpt, dan kun je er ook voor kiezen om je TomTom naar fabrieksinstellingen terug te zetten. Bij het terugzetten naar fabrieksinstellingen worden alle instellingen en opgeslagen plaatsen verwijderd. Maar soms is dit de enige oplossing voor de problemen die je hebt met je TomTom.

Stap 1: Voldoende opladen

Zorg ervoor dat je TomTom voldoende opgeladen is Zorg er allereerst voor dat je TomTom minstens 2uur heeft opgeladen.

Stap 2: Open het menu van je TomTom

De menuknop kun je vinden op het scherm waar ook de navigatie wordt weergegeven.

Stap 3: Ga naar instellingen

Instellingen is een optie binnen het menu.

Stap 4: Ga naar systeem

Systeem is een optie binnen instellingen.

Stap 5: Ga naar Reset

Reset is een keuze optie systeem.

Stap 6: Bevestig het resetten

Je TomTom zal hierna nog tweemaal vragen om bevestiging vragen of je wilt resetten. Zodra je dit bevestigt, begint je navigatiesysteem met resetten.

Stap 7: Stel je TomTom opnieuw in

Op het moment dat het resetten van je TomTom is gelukt, kun je weer aan de slag. Stel je gewenste taal in en log in op TomTom MyDrive zodat je weer al je favoriete locaties tot je beschikking hebt.

Artikel van:
George
Navigatiesysteemspecialist.