The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Vergelijk de TomTom Runner 2 met de TomTom Runner 3

Toen TomTom de Runner 2 introduceerde, zagen we al veel verbeteringen ten opzichte van de eerste Runner. Zo kreeg elk model van de Runner 2 lijn een Multi-Sport functie, waardoor je nog beter en gerichter verschillende sporten beoefent. Daarnaast is ook het bandje smaller geworden. Nu is het de beurt aan de Runner 3. Qua design lijkt dit sporthorloge niet heel vernieuwend, maar wat is dan wel het verschil?

Vergelijk de TomTom Runner 2 met de TomTom Runner 3

TomTom Runner 2 TomTom Runner 3
Wil je met behulp een gps sensor je snelheid en afstand meten? Ja Ja
Wil je verschillende sportprofielen instellen? Ja Ja
Wil je je hartslag meten? Ja, optioneel: ingebouwd/borstband Ja, optioneel: ingebouwd/borstband
Wil je muziek luisteren? Ja, optioneel Ja, optioneel
Wil je routes inladen? Nee Ja

Zijn er eigenlijk wel verschillen?

verschillen Runner 2 en Runner 3

Net als de TomTom Runner 2, registreert de Runner 3D je dagelijkse activiteiten zoals je aantal stappen, slaappatroon en calorieverbranding. Tijdens het sporten meten de horloges ook nog je afstand, snelheid en tempo. Het uiterlijk van de Runner 2 en Runner 3 is precies hetzelfde. De bandjes van de verschillende modellen passen op beide horloges. Hierdoor heb je dus meer keuze uit verschillende kleuren bandjes. Beide modellen hebben 4 uitvoeringen die allemaal een gps ontvanger hebben en optioneel een hartslagmeter op de pols (Cardio) of muziekspeler (Music).

Verschillen

Runner 2

TomTom Runner 2

De Runner 2 heeft niet de mogelijkheid om nieuwe routes op het horloge te laden. Ook wordt in tegenstelling tot bij de Runner 3, de route die je loopt niet tijdens het sporten op het scherm van je horloge weergegeven. Hierdoor beschikt dit TomTom horloge ook niet over de mogelijkheid om je de weg te wijzen tijdens het sporten. Wel zie je achteraf in de bijbehorende app precies de route die je gefietst of gelopen hebt.

Runner 3

TomTom Runner 3

Nieuw bij de Runner 3 modellen is de functie Route Exploration. Via het hulpprogramma TomTom MySports heb je de mogelijkheid om via je computer nieuwe routes op het horloge te zetten. Het TomTom horloge laat tijdens het sporten de route als kruimelspoor op je scherm zien, waardoor je nooit meer zult verdwalen. Ook beschikt het TomTom horloge over een digitaal kompas, zodat je precies weet in welke richting je beweegt.

Tip: kalibreer het kompas regelmatig zodat de routes nauwkeurig blijven. Ga naar Instellingen, Sensoren en vervolgens naar Kompas.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.308 beoordelingen