The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Emmie

Wat zijn de mogelijkheden met de TomTom Sports App?

Als nieuwe bezitter van een TomTom sporthorloge of activity tracker sta je vast te springen om je sportschoenen uit de kast te trekken. Heb je de bijbehorende TomTom Sports App al gedownload? Deze is onmisbaar bij je nieuwe aanwinst. In dit artikel vertel ik hoe je optimaal gebruik maakt van deze app, zodat je straks nog effectiever de deur uit sprint.

Beheer je gezondheidsdoelen

gezondheidsdoelen

De TomTom Sports App helpt je bij een gezonde en actieve levensstijl. In de app stel je zelf doelen in, zoals het minimaal aantal stappen dat je op een dag wil zetten. Of dat er 5.000, 10.000 of 20.000 zijn is helemaal aan jou. Na een dag werken benieuwd naar de voortgang van je doelen? De app geeft dit overzichtelijk weer. Naast je dagelijkse doelen helpt de app je ook met lange termijn gezondheidsdoelen, zoals binnen 2 maanden 5 kg afvallen. Ook een goede nachtrust is belangrijk om fit te blijven. Voor een completer beeld van je gezondheid is het daarom ook handig om je slaappatroon bij te houden. Dit doe je trouwens ook in de app.

Duik dieper in je workouts

workouts

Heb je een TomTom Spark of Runner? Dan haal je met de app nog meer uit je workouts. Train je voor een sportwedstrijd? Gebruik dan de app om na het sporten je trainingsgegevens te analyseren. Je ziet op welke punten je het snelst was en wanneer je hartslag piekte. Ook vergelijk je eenvoudig trainingen met elkaar. Zo weet je precies op welke stukken van je route je de volgende keer een tandje erbij moet zetten om je eigen record te verbreken. Heeft je sporthorloge een hoogtemeter? Dan worden ook de hoogtegegevens van je workout in weergegeven. Leuk voor als je gaat wintersporten.

Maak het persoonlijk

hartslagzones

Met de TomTom Sports Ap personaliseer je eenvoudig je gegevens. Heeft je sporthorloge of activity tracker een hartslagsensor? Dan is het ook mogelijk om verschillende hartslagzones in de app te personaliseren. Je ziet zo precies welke hartslag effectief is voor jouw leeftijd of gewicht. Trainen binnen de juiste hartslagzone helpt namelijk om meer calorieën te verbranden en effectiever te trainen als je bijvoorbeeld af wil vallen.

Deel je overwinningen

TomTom Sports App

De competitie aangaan met vrienden, collega's of familie werkt motiverend en is ook heel leuk. Deel de gegevens van je sportsessie met een post-workout selfie of een foto van het landschap waar je zojuist doorheen rende, fietste of wandelde. Je voegt zelfs gegevens van je workout toe aan je foto. De app is niet alleen te gebruiken op je smartphone, maar ook op een tablet of laptop. Zo heb je je doelen en resultaten altijd binnen bereik, waar je ook bent. Ook handig om te weten: de TomTom Sports App werkt perfect samen met andere apps zoals RunKeeper en MapMyFitness.

Conclusie

De TomTom Sports App heeft iedereen wat te bieden. Of je nu traint voor een belangrijke wedstrijd en je gegevens tot op de seconde wil analyseren, of dat je graag lange fietstochten maakt die je met vrienden deelt. De app helpt je bovendien om al je gegevens overzichtelijk te houden. Hierdoor duik je dieper in je workouts dan ooit tevoren en krijg je net dat beetje extra motivatie als het aankomt op het volhouden van een gezonde leefstijl.

Emmie
Artikel van:
Emmie Horlogespecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.428 beoordelingen