The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Trainen met hartslagzones op de roeitrainer

Trainen met hartslagzones op je roeitrainer draagt bij aan het bereiken van gerichte sportdoelen. Wil je je conditie verbeteren, afvallen of juist je sprint van 500 meter in een snellere tijd afleggen? Voor elk doel train je in een andere hartslagzone. Hieronder vind je precies met welke hartslagzone je welk doel bereikt.

Hartslagzone 1: herstellen

Hartslagzone 1

Ben je gister of eergister iets te enthousiast geweest met trainen? Een hersteltraining helpt dan om je spierpijn te verminderen. Ben je nog helemaal niet bekend met roeien of met hartslaggericht trainen? Dan is dit een goede hartslagzone om mee te beginnen.

Hartslagzone 2: afvallen

Hartslagzone 2

In deze zone vindt de snelste vetverbranding plaats. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dit een zone waarbij je hartslag vrij laag ligt. Je training moet hierbij meer dan 20 minuten duren.

Hartslagzone 3: conditie opbouwen

Hartslagzone 3

Wil jij je conditie verbeteren voor je gezondheid of voor een sportdoel? Train dan in hartslagzone 3 op je roeitrainer. Hierbij is de intensiteit van je training gemiddeld tot hoog waardoor je uithoudingsvermogen verbetert. Wanneer de training makkelijk gaat, maak je de tijdsduur van je training telkens wat langer.

Hartslagzone 4: prestatiegericht

Hartslagzone 4

Ben je al een ervaren roeier en wil je meer uit je trainingen halen? Dan is hartslagzone 4 de geschikte zone voor jou. De intervaltraining bestaat uit korte, intensieve trainingssessies. Door de hoge inspanning verzuren je spieren. Op lange termijn helpt dat je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Hartslagzone 5: hoge intensiteit

Hartslagzone 5

Als wedstrijdroeier ga je verder dan alleen het verbeteren van je spierconditie en je uithoudingsvermogen. Met nog meer snelheid roeien is dan een doel dat je bereikt door in hartslagzone 5 te trainen. Ook dit is een intervaltraining, maar vergeleken met het trainen in zone 4, zijn je intensieve, korte sessies nu nog korter. Uiteindelijk verbetert hierdoor de snelheid bij bijvoorbeeld je sprint van 500 meter.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen