The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

De verschillende trainingsopties van een hometrainer

Hometrainers kunnen veel verschillende, handige functies hebben om trainingen uitdagender, effectiever en leuker te maken. Deze functies kunnen je bijvoorbeeld helpen met afvallen of met het verbeteren van je conditie. Hieronder licht ik er 4 toe die jouw keuze voor een hometrainer gemakkelijker maken.

Hometrainer vinden

Bekijk hier alle verschillende hometrainers

Trainingsprogramma's

Trainingsprogramma's hometrainer

Verschillende trainingsprogramma's zijn handig wanneer je jezelf elke keer weer opnieuw wil uitdagen. Elke keer hetzelfde schema op een hometrainer wordt op een gegeven moment saai. Hoe meer programma's het apparaat heeft, hoe meer je kan afwisselen. Deze afwisseling geeft je lichaam ook steeds weer nieuwe impulsen, wat beter is voor de conditie. Voorbeelden van deze trainingsprogramma's zijn intervaltrainingen, hartslaggestuurde programma's en stevige bergbeklimmingen.

Hartslagprogramma's

Hartslagprogramma's hometrainer

Wanneer je een specifiek doel voor ogen hebt, kan het helpen om in een hartslagzone te trainen. Elke hartslagzone heeft zijn eigen resultaat. Zo train je in een hogere zone wanneer je je conditie wil opbouwen. In een lagere hartslagzone train je als je vet wilt verbranden. Wanneer een hometrainer een hartslagprogramma heeft, stelt hij de zone automatische af op jouw wensen. Door middel van handpulssensoren of een borstband wordt jouw hartslag gemeten en weet je precies wanneer hij te hoog of te laag is.

Ergometer

Ergometer hometrainer

Een hometrainer die ook een ergometer is, helpt je bij het behalen van je sportieve doelen. Een ergometer meet het geleverde vermogen in watts. Zo zie je precies hoeveel kracht je levert en dit maakt het gemakkelijker om je conditie te verbeteren. Wanneer je een blessure hebt gehad of slecht ter been bent, is het belangrijk dat je niet te zwaar traint. Dankzij de ergometerfunctie heb je hier goed zicht op en kun je een onder- en bovengrens instellen. Zo weet je dat je altijd het juiste vermogen levert.

Koppeling met smartphone/tablet

Koppeling smarphone

Wanneer je de hometrainer kan koppelen met je smartphone of tablet, zijn de trainingen via de app in te stellen. Hierin kun je je account personaliseren, zodat de trainingen goed aansluiten op je doelen. In de app heb je een overzicht van al je trainingen en zie je duidelijk waarin je kan groeien. Ook heb je een handig overzicht waarin je ziet hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Dit is gebaseerd op je persoonlijke profiel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen