The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Margot

3 redenen om een tri-band router te kopen

Een router verdeelt de internetverbinding over alle apparaten die verbinding maken met het netwerk. Naast single- en dual-band routers zijn er sinds 2015 ook tri-band routers op de markt. Maar wat is nou het voordeel van een tri-band router? Hieronder 3 redenen om een tri-band router te kopen.

1. Niet 1, 2, maar 3 wifi netwerken

Tri-band router

De meeste routers bieden 1 of 2 wifi netwerken. Een tri-band router maakt gebruik van 3 wifi banden en verbindt je apparaat automatisch met het snelste en minst drukke netwerk. Zo weet je zeker dat je de zwaarste netwerktaken, zoals 4K-streams en online gamen, overal in huis probleemloos en zonder hapering uitvoert. Hierdoor is een router met meerdere wifi banden geschikt voor gezinnen die meer dan 10 wifi apparaten tegelijkertijd verbinden met het thuisnetwerk.

2. Geen storing op twee 5 GHz netwerken

Draadloze telefoons, afstandsbedieningen, bluetooth apparaten, babyfoons en zelfs magnetrons storen met hun radiostraling op het 2,4 GHz netwerk. Daardoor heb je - zelfs als je niet veel apparaten met wifi verbindt - minder kanalen over om netwerkapparaten te verbinden. De 5 GHz band heeft meer kanalen en geen last van ruis door huishoudelijke apparaten. Een tri-band router heeft 2 5 GHz netwerken, waardoor je altijd een stabiele verbinding hebt.

3. Hoge snelheid: zelfs bij intensief gebruik

Wanneer je jouw favoriete serie streamt in HD, vraagt dit meer van je netwerk dan wanneer je deze pagina bezoekt. Verbind je nog een apparaat met dezelfde wifi band, dan delen ze de bandbreedte. Een tri-band router herkent de capaciteit van een apparaat en verbindt deze met de best passende band. Met 2 aparte 5 GHz banden haal je het beste uit je draadloze apparaten zoals computers, mediaspelers, smart-tv's, laptops, tablets, smartphones en andere wifi-apparaten. Zelfs als je alle apparaten tegelijk gebruikt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen