The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Hoeveel liter moet mijn backpack zijn?

Backpacken in Thailand of een korte wandelvakantie door de Franse Alpen? Overnacht je in hostels of ga je kamperen? Hoe groot je backpack moet zijn, is afhankelijk van de soort reis die je maakt. Waar je ook heen gaat, je wilt zo comfortabel mogelijk van plek naar plek reizen. In dit artikel geef ik je daar tips over.

Hoe groot moet mijn backpack zijn?

2 à 3 weken hiken 2 à 3 maanden trekking Meer dan 3 maanden op reis
Ik slaap in hostels 40 - 50 liter 51- 60 liter 61 - 70 liter
Ik ga kamperen 51 - 60 liter 61 - 70 liter 71 - 85 liter

2 à 3 weken hiken

2 à 3 weken hiken

Ga je hiken en overnacht je tijdens je vakantie in een hostel of huisje? Dat scheelt. Voor zo’n reis is een hiking backpack van 40 tot 50 liter genoeg. Hiermee wandel je een aantal weken, zonder kampeerspullen. Er is ruimte voor je kleding, drinken en toiletspullen. Daarnaast gebruik je de rugtas als dagrugzak op de plaats van bestemming.

2 à 3 weken hiken met tent

Wandelen door de bergen en ook nog eens in de natuur slapen. Voor dit soort korte hike tochten van een paar weken voldoet een trekking rugzak van 51 tot 60 liter. In de backpack past een tent, een slaapzakje, je kleding en wat eten en drinken. Tip: kijk eens naar backpacks met drinksystemen, zodat je tijdens het wandelen goed gehydrateerd blijft.

2 à 3 maanden trekking

2 à 3 maanden trekking

Als je voor langere tijd op trektocht gaat en toch liever in een hostel of een huisje slaapt, raad ik je een backpack met een inhoud van 51 tot 60 liter aan. Geen kampeerspullen mee betekent meer ruimte voor je reisartikelen, kleding en toiletspullen. Ook handig als je reist naar een kouder land. Een dikke trui of jas past hier gemakkelijk in.

2 à 3 maanden trekking met tent

Bij een reis van meerdere maanden met kamperen geldt niet alleen gaan en staan waar je wil; ook slaap je waar wil. Hiervoor is een backpack van 61 tot 70 liter een goede keuze. In deze trekking rugzakken heb je voldoende ruimte voor je kampeerspullen, zoals je tent en slaapzak, kleding en andere reisartikelen. Ook kookgerei mee? Past gewoon.

Meer dan 3 maanden op reis

Meer dan 3 maanden op reis

Een jaartje ertussenuit. Van Bangkok, naar Sydney, en misschien wel naar Bali. Dan overnacht je waarschijnlijk in hostels. Hiervoor is een backpack met een inhoud van 61 tot 70 liter geschikt. In deze backpacks heb je voldoende ruimte voor je kleding, toiletartikelen en andere reisartikelen. En misschien nog wel een souvenirtje voor je ouders.

Meer dan 3 maanden op reis met tent

Ga je kamperen in een ver land? Wat een vrijheid. Daar heb je een grote trekking backpack voor nodig, van 71 tot 85 liter. Hierin kan je alles kwijt wat je nodig hebt: je kleding, een tent, een slaapzak en matje, je toiletspullen en andere reisartikelen. Bij sommige backpacks krijg je er ook een travelpack bij: een kleinere rugtas die je op locatie gebruikt.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 40.870 beoordelingen