The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Laurence

Vergelijk de Ultimate Ears MEGABOOM 3 met de JBL Xtreme

Voor deze vergelijking gaat het hard tegen hard. De MEGABOOM en Xtreme zijn namelijk krachtige bluetooth speakers. Ik vergelijk de speakers op verschillende eigenschappen, zoals het geluid of ontwerp. De JBL Xtreme levert het krachtigste geluid met de diepste bas, terwijl de UE MEGABOOM eenvoudiger in een tas te vervoeren is.

Ultimate Ears MEGABOOM 3

20 uur batterijduur | Middelgroot (20 - 25 cm) | 360 graden geluid
165,-
tijdelijk uitverkocht
 • Het draadloze bereik van 45 meter is groter dan dat van de meeste andere Bluetooth speakers.
 • Je luistert tot 20 uur muziek zonder de speaker op te laden.
 • Met de app voor Android en iPhone bedien je o.a. de equalizer en schakel je de alarmfunctie in.
 • De speaker is schok- en waterbestendig en overleeft tot 30 minuten op 1 meter diepte.
 • Deze speaker heeft geen aux aansluiting om je smartphone of mp3 speler bedraad aan te sluiten.

JBL Xtreme

15 uur accuduur | Hoog volume volgens de klant | Middelgroot, waterdicht
164,-
niet meer leverbaar
 • De speaker heeft een accuduur van 15 uur.
 • Het stof- en spatwaterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.
 • Door 2 passieve radiatoren luister je naar een krachtige bas.
 • Via de ingebouwde microfoon bel je handsfree.
 • De speaker is zwaarder dan vergelijkbare speakers in deze prijsklasse.
 • Je kunt het basniveau niet aanpassen met de JBL app.

Vergelijk de UE MEGABOOM met de JBL Xtreme

UE MEGABOOM JBL Xtreme
Ik wil een zware bas Nee Ja
Ik wil een spatwaterbestendige speaker Ja Ja
Ik wil een speaker die volledig waterdicht is Ja Nee
Ik wil de speaker via NFC verbinden Ja Nee
Ik wil speakers aan elkaar koppelen Ja, meer dan 50 Ja, ongelimiteerd

Het geluid

UE MEGABOOM geluidskwaliteit

Ultimate Ears MEGABOOM 3: krachtig 360 graden geluid

Door de dubbele drivers en passieve radiatoren bereikt de Ultimate Ears MEGABOOM 3 moeiteloos een hoog volume. Je plaatst de speaker overeind om optimaal van het 360 graden geluid te profiteren. Als je een rondje om de speaker loopt, klinkt het geluid vanaf elke positie helder. Op elk volume worden de lage en hoge tonen gebalanceerd weergegeven. Het viel op hoe realistisch de zanglijnen klonken. De bas is duidelijk aanwezig, maar niet zo krachtig als die van de Xtreme.

JBL Xtreme geluidskwaliteit

JBL Xtreme: stevige bas

De JBL Xtreme is uitgerust met dubbele tweeters, woofers en passieve radiatoren. Hierdoor levert de speaker niet alleen een kamervullend geluid, maar klinkt de bas ook zeer krachtig. Je ziet de radiatoren aan de zijkant meetrillen op de beat van de muziek, wat er indrukwekkend uitziet. De speaker is meer dan een krachtpatser, want ook op een hoog volume blijven de hoge tonen helder. Als je naar een muziekstijl met een diepe bas luistert, komen de lage tonen het meest naar voren. 1 ding is zeker: als de bas voor jou nooit hard genoeg kan klinken, is de Xtreme iets voor jou.

​​​Het ontwerp

Ultimate Ears MEGABOOM 3 ontwerp

Ultimate Ears MEGABOOM 3: compact en schokbestendig

De UE MEGABOOM heeft een rond ontwerp, zoals een koker. Ondanks het grote formaat van 22,5 bij 8,7 cm houd je de speaker gemakkelijk vast in 1 hand. De schokbestendige behuizing voelt stevig, maar niet breekbaar aan. De speaker weegt 912 gram. Hierdoor neem je hem gemakkelijk mee in een tas of rugzak.

JBL Xtreme ontwerp

JBL Xtreme: zwaarder, maar met schouderband

De JBL Xtreme is 28,3 cm breed en 12,6 cm hoog. Met een gewicht van 2,1 kilo is de speaker zwaarder dan de MEGABOOM. Dit betekent dat je hem minder eenvoudig in een rugzak vervoert. Er wordt wel een handige schouderband meegeleverd die je aan de behuizing vast kunt maken. Op deze manier draag je de speaker als een tas overal mee naartoe.

Waterbestendigheid

Ultimate Ears MEGABOOM 3 waterbestendigheid

Ultimate Ears MEGABOOM 3: waterdicht

De Ultimate Ears MEGABOOM 3 is volledig waterdicht. Je houdt de speaker probleemloos een half uur onder water tot een maximale diepte van 1 meter. Handig als je de speaker meeneemt op een boot of bij het zwembad. Doordat je de behuizing eenvoudig schoonmaakt onder de kraan, is de speaker ook geschikt voor een dag naar het strand of park.

JBL Xtreme waterbestendigheid

JBL XTreme: spatwaterbestendig

De JBL Xtreme is niet waterdicht, maar spatwaterbestendig. Laat de speaker dus niet in het water vallen. Je kunt het apparaat wel risicoloos in de regen of aan de rand van het zwembad laten liggen. Komt er vuil of zand op de behuizing? Dan spoel je dit er probleemloos af onder de kraan. Met de rits aan de achterkant voorkom je dat er zand of water in de aansluitingen komt.

Bediening

UE MEGABOOM bediening

UE MEGABOOM: NFC en 50 speakers koppelen

Naast Bluetooth beschikt de MEGABOOM over NFC. Je maakt een snelle verbinding door een smartphone die ook NFC heeft tegen de speaker aan te tikken. Met de grote knoppen op de behuizing verander je het volume, maar de MEGABOOM app geeft je meer functies. Zo pas je met de equalizer de klank van het geluid aan of stel je een alarm in. Een andere leuke functie is de Party Up mode. Je maakt een stereo paar of verbindt maximaal 150 speakers met elkaar zodat de muziek extra krachtig klinkt.

JBL Xtreme bediening

JBL Xtreme: app voor koppelen 2 speakers

De Xtreme beschikt niet over NFC, waardoor je hem minder snel met je smartphone verbindt. Er is een app die je vooral gebruikt voor software updates en het koppelen van meerdere speakers. In mei kwam er een update uit waarmee je oneindig veel speakers aan elkaar koppelt. Met de stereo functie laat je beide speakers afzonderlijk het linker- en rechterkanaal afspelen. Hierdoor luister je naar een realistisch stereobeeld. Experimenteer met de afstand tussen beide speakers en creëer het ideale geluidsresultaat.

Conclusie

De speakers blinken uit op verschillende vlakken, waardoor de vergelijking geen duidelijke winnaar heeft. Vraag jezelf af wat je belangrijker vindt: vermogen of draagbaarheid. Met de JBL Xtreme luister je naar het krachtigste geluid met de diepste bas. De Ultimate Ears MEGABOOM 3 is compacter en volledig waterdicht, waardoor je hem eenvoudiger meeneemt in een tas of rugzak.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen