The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat is het ideale type vakantiecamera?

Ik ga op vakantie en ik neem mee: een camera! Maar welk type camera is nou het meest geschikt om mee te nemen naar jouw vakantiebestemming? In dit artikel zoom ik in op alle cameratypes, van compactcamera's tot polaroid camera's en drones. Zo ontdek je welke camera het beste bij jouw vakantie past.

Compactcamera

Compactcamera

Als je op je vakantiebestemming van hot naar her reist, is een compactcamera misschien wel wat voor jou. De toestellen zijn klein, vaak licht van gewicht en passen in elke tas. Zo heb je altijd een camera bij je tijdens je vakantie. Er zijn compactcamera's beschikbaar voor de hobbyfotograaf die graag familiefoto's maakt. Daarnaast zijn er ook toestellen speciaal voor de creatievere vakantiefotograaf die zijn camera graag helemaal naar wens instelt.

Systeemcamera

Systeemcamera

Zit je er aan te denken om een spiegelreflexcamera voor de vakantie aan te schaffen? Kijk dan ook eens rond bij de systeemcamera's. Deze toestellen zijn namelijk vaak een stuk compacter en bieden meestal dezelfde kwaliteit. Hierdoor biedt een systeemcamera je veel creatieve opties. Ook wissel je bij dit type camera gemakkelijk van lens waardoor je diverse soorten fotografie toepast op vakantie. Houd er rekening mee dat een systeemcamera wel meer plek in beslag neemt dan een compactcamera.

Spiegelreflexcamera

Spiegelreflexcamera

De spiegelreflexcamera heeft een groot voordeel ten opzichte van de systeemcamera: de optische viewfinder. Hiermee bekijk je de vast te leggen onderwerpen op een analoge manier en niet via een elektronisch beeld. Daarnaast biedt zo’n viewfinder uitkomst voor het fotograferen bij fel zonlicht op je zomerse vakantiebestemming. Hij schermt je oog namelijk van de zon af. Wie denkt dat er alleen zware spiegelreflexcamera's bestaan wordt verrast. Tegenwoordig zijn er ook compacte, lichtgewicht modellen beschikbaar.

Action camera

Action camera

Een action camera is ideaal voor het vastleggen van alle avonturen tijdens je vakantie. Doordat de toestellen tegen een stootje kunnen en vaak waterdicht zijn, leg je er al je acties mee vast. Zo gebruik je een action camera tijdens het raften, abseilen, parachutespringen of surfen. Check voor je ermee gaat duiken wel even tot hoeveel meter diep het toestel waterbestendig is. Zowel voor de grote als de kleinere portemonnees zijn er action camera's beschikbaar.

Polaroid camera

Polaroid camera

Met een polaroid camera druk je direct je vakantiefoto's af. Zo deel je alle leuke vakantiekiekjes meteen uit aan je vakantievrienden. Of je plakt ze bij thuiskomst op muur. Op die manier blijft het vakantiegevoel tenminste nog een tijdje hangen. Er zijn instant camera's beschikbaar waarop je de belichting naar wens instelt. Op de geavanceerde modellen bekijk je eerst de foto voor je 'm afdrukt. Zo weet je zeker dat het een leuk plaatje wordt.

Drone

Drone

Wil je graag een coole aftermovie maken van je vakantie? Dan kunnen de dronebeelden natuurlijk niet ontbreken in je film. Neem een compacte en lichtgewicht drone mee op vakantie om de omgeving op een coole manier vast te leggen. Zo krijg je bijvoorbeeld de zonsopkomst- of ondergang uniek in beeld. Of je laat de drone de auto volgen terwijl je door een indrukwekkend berggebied rijdt. Check voor je de drone gebruikt eerst de wet- en regelgeving.

Smartphone

Smartphone

Tegenwoordig hoef je niet altijd een camera in te pakken als je op vakantie gaat. Met de nieuwste smartphones maak je ook kwaliteitsopnamen. Zeker als je er een geavanceerde smartphonelens op zet. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, van fisheye tot groothoeklenzen. En het mooiste is: smartphonelenzen passen gewoon in je handtas. Zo hoef je tijdens de vakantie nooit bang te zijn dat je een fotogeniek moment mist.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.790 beoordelingen