The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Tips voor het kiezen van een veilige laptop

Je wil graag een laptop kopen waarop je bestanden veilig bewaart, maar wat maakt een laptop veilig? De essentie van een veilige laptop is dat anderen geen toegang hebben tot jouw bestanden. In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten bij de aanschaf van een veilige laptop.

Veilige laptop kiezen

Een veilige laptop kies je op basis van een aantal features. Hoe meer van deze features een laptop heeft, hoe veiliger hij is.

  • Ga voor een laptop met Bitlocker, Windows 10 Pro en een TPM chip
  • Kies een laptop met vingerafdrukscanner of infraroodcamera
  • Installeer een virusscanner op je laptop

Bitlocker en een TPM chip

Logo van Windows 10 BitLocker.

Met een TPM chip en het Windows 10 Pro besturingssysteem is je laptop wat data betreft al meteen een stuk veiliger. De TPM chip is een module die op het moederbord geïnstalleerd is, die je bestanden versleuteld opslaat. Dit gebeurt via BitLocker, een app die je in Windows 10 Pro vindt. Wanneer een kwaadwillend persoon je laptop steelt, heeft deze niets aan de data op jouw laptop, omdat je een wachtwoord moet invoeren om toegang tot de gegevens te krijgen.

Log in met een Realsense camera en of vingerafdrukscanner

Inloggen via Windows Hello op Asus laptop.

Normaal log je in op je laptop met een wachtwoord. Maar een sterk wachtwoord bedenken en onthouden, is niet de leukste en makkelijkste bezigheid. Met een Realsense camera of vingerafdrukscanner log je makkelijker én veiliger in op je laptop. Beide werken via Windows Hello, waardoor inloggen persoonlijker is dan ooit. Gebruik je vingerafdruk of houd je gezicht voor de camera om snel, makkelijk en veilig in te loggen. Op die manier hebben anderen geen toegang tot je laptop en blijft je data veilig.

Gebruik een virusscanner

Dozen van Norton en McAfee.

Download je weleens bestanden of gebruik je het internet, dan is er altijd de kans dat malware of virussen je laptop besmetten. Met het gebruik van een virusscanner zorg je ervoor dat je laptop beveiligd is en blijft. Want mocht er een virus naar binnen willen glippen, dan houd een antivirus programma dit automatisch tegen. Ook scant de software je laptop eens in de zoveel tijd op ongewenste en schadelijke bestanden. Om je laptop zo veilig mogelijk te maken, is een virusscanner zeker geen overbodige luxe.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen