The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Vergelijk Apple AirPods 1 met AirPods 2

Na lang wachten is het zover: de vernieuwde Apple AirPods zijn er! Op het eerste gezicht lijken de AirPods erg op hun voorganger, maar er zijn wel degelijk een paar verschillen. In dit artikel leg ik de overeenkomsten en verschillen uit.

In het kort

Apple AirPods 1 Apple AirPods 2
Draadloze oplaadcase Nee Optioneel
Chip W1-chip H1-chip
Accuduur 5 uur 5 uur
Gesprekstijd 2 uur 3 uur
Hey Siri Nee Ja

Oud versus nieuw

AirPods (2016)

Apple AirPods 1

De razendpopulaire Apple AirPods verbind ik gemakkelijk met mijn iPhone door ze uit het doosje te halen. Daarnaast ziet het AirPods wanneer ik één oortje draag of beide tegelijkertijd draag. Zo wordt er niet onnodig muziek door 2 oortjes gestuurd terwijl ik er maar één in heb. Mijn AirPods gaan 5 uur mee op één lading. In het hoesje laden de AirPods ook op, zodat ik onderweg tot wel 24 uur geniet van mijn muziek. Helaas werkt "Hey Siri" activeren met mijn stem op de eerste generatie AirPods niet.

AirPods (2019)

Apple AirPods 2

Qua uiterlijk zijn de twee generaties van AirPods hetzelfde. Toch zijn er verschillen. Zo maak ik dankzij de H1-chip gebruik van "Hey Siri". Ik vraag Siri bijvoorbeeld het volume zachter of harder te zetten wanneer ik fiets. Zo houd ik mijn handen vrij en heb ik toch controle over mijn muziek. Daarnaast zijn AirPods nu verkrijgbaar met een oplaadbare case. Aangezien ik al een draadloze lader heb voor mijn iPhone is dit voor mij een leuke nieuwe upgrade. Deze case is ook los verkrijgbaar én werkt ook met de vorige AirPods. Tot slot is de gesprekstijd verbeterd: ik bel nu één uur langer op één lading.

H1-chip

De H1-chip zorgt dat ik niet langer 2 keer tik om Siri te activeren. Siri luistert nu naar mijn stem als ik "Hey Siri" zeg. Zo houd ik mijn handen altijd vrij. Ook zorgt de H1-chip voor een verbeterde batterijduur tijdens telefoongesprekken. Op één lading telefoneer ik nu tot wel één uur langer.

Draadloze oplaadcase

Wanneer ik een nieuwe set Apple AirPods aanschaf, kies ik uit de versie met of zonder draadloze oplaadcase. Ik heb al een draadloze oplader voor mijn iPhone, dus voor mij is een draadloze oplaadcase erg handig. Ik hoef 's avonds dus niet meer te priegelen met een stekker. Wanneer ik een oud setje AirPods heb, schaf ik de draadloze oplaadcase los aan.

Conclusie

Of de verbeteringen van Apple AirPods het waard zijn om te upgraden, is iets wat iedereen voor zichzelf moet bepalen. Voor mij is de "Hey Siri" functie iets waar ik naar heb uitgekeken. Ik gebruik dit namelijk erg vaak. Ook is de oplaadbare case een leuke toevoeging. Deze case is ook los verkrijgbaar en werkt gewoon met de vorige generatie AirPods.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen