The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Apple iPhone Xr versus Apple iPhone 8

Apple iPhone Xr en iPhone 8 hebben dezelfde front camera én dezelfde camera op de achterkant. Voor de rest zijn er ook allerlei verschillen te vinden, zoals de processor en het ontwerp. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen Apple iPhone Xr en Apple iPhone 8.

Vergelijk Apple iPhone Xr met Apple iPhone 8

iPhone Xr iPhone 8
Scherm 6.1 inch HD Ready (720p) 4.7 inch HD Ready (720p)
Processor A12 Bionic Chip A11 Bionic Chip
Camera achter 12 MP groothoeklens 12 MP groothoeklens en 12 MP telelens
Camera voor 7 MP 7 MP
Ontgrendelen Face ID Vingerafdrukscanner
Gewicht 194 gram 148 gram
Materiaal Aluminium en glas Aluminium en glas
Afmetingen 15.09x7.57x0.83 cm 13.8x6.7x0.7 cm

Het ontwerp: klassiek of nieuw

iPhone Xr achterkant

Apple iPhone Xr: nieuw ontwerp

Met de introductie van iPhone Xr stapt Apple helemaal af van het klassieke model. Apple iPhone Xr heeft dan ook geen thuisknop meer en het scherm reikt verder tot de randen van het toestel. De behuizing is van aluminium en op de achterkant zit glas. Daardoor laad je iPhone Xr ook draadloos op. Voor dit toestel heb je meer kleurkeuze dan bij Apple iPhone 8. Je kiest namelijk uit zwart, wit, geel, rood, blauw en koraal.

iPhone 8 achterkant

Apple iPhone 8: klassiek ontwerp met thuisknop

iPhone 8 is van de laatste generatie iPhone met het vertrouwde ontwerp. Zo vind je een thuisknop waarmee je het toestel ontgrendelt en bredere randen om het scherm heen. De achterkant van het toestel is van glas en aan de zijkanten vinden we een aluminium behuizing. iPhone 8 komt in 3 kleuren, namelijk space gray, silver en gold. Wat dat betreft heb je minder keuze dan bij Apple iPhone Xr.

Het scherm: groter scherm voor iPhone Xr

Scherm iPhone Xr

Apple iPhone Xr: 6.1 inch scherm

Apple iPhone Xr heeft een full hd scherm met een doorsnede van 6.1 inch. Dat is een stuk groter als je hem naast het 4.7 inch scherm van Apple iPhone 8 houdt. Daarbij is de verhouding tussen het scherm en de behuizing kleiner. De zogenaamde screen to body ratio is dan ook 84,23%. Dat is een stuk hoger dan bij Apple iPhone 8, waardoor je minder last hebt van overbodige randjes.

Scherm iPhone 8

Apple iPhone 8: 4.7 inch scherm

Het full hd scherm van Apple iPhone 8 is met zijn 4.7 inch aanzienlijk kleiner dan het 6.1 inch scherm van Apple iPhone Xr. En toch is iPhone 8 in zijn geheel maar een ruime centimeter kleiner. Dat komt doordat de randen om het scherm breder zijn. Het scherm neemt op Apple iPhone 8 namelijk 60,56% van de voorkant in, terwijl dit bij Apple iPhone Xr 84,23% is.

Ontgrendelen: met je vinger of met je gezicht

Ontgrendelen met Face ID

Apple iPhone Xr: Face ID

Apple iPhone Xr heeft face id. Dat betekent dat je jouw toestel ontgrendelt met je gezicht. Niemand anders heeft toegang tot jouw telefoon, omdat face id alleen jouw gezicht herkent. Tenzij er nog iemand gebruik maakt van jouw toestel. Dan stel je met gemak een tweede gezicht in.

Ontgrendelen met Touch ID

Apple iPhone 8: Touch ID

Dankzij de thuisknop ontgrendel je Apple iPhone 8 met je vingerafdruk. Met Touch ID stel je tot 5 vingers in. Dit is de oplossing als je jouw telefoon niet altijd met dezelfde vinger ontgrendelt. Daarnaast kun je de vingerafdruk van je partner instellen als hij of zij ook in jouw telefoon moet kunnen.

Prestatie en batterijduur: Xr gaat langer mee

Processor en batterij iPhone Xr

Apple iPhone Xr: 13 uur op één acculading

Apple iPhone Xr heeft op het gebied van batterijduur lang met kop en schouders boven alle andere smartphones uitgestoken. Deze gaat namelijk zo'n 13 uur mee. Dat komt onder andere door de processor. De A12 Bionic chip is namelijk 40% energiezuiniger dan de processor in Apple iPhone 8. Daarbij is Apple iPhone Xr ook tot 15% sneller dan Apple iPhone 8.

Processor en batterij iPhone 8

Apple iPhone 8: 10 uur op één acculading

De batterij van Apple iPhone 8 gaat zo'n 10 uur mee. Dat is ongeveer 3 uur minder dan Apple iPhone Xr. Dat komt omdat de processor minder energiezuinig is dan de processor die in Apple iPhone Xr wordt gebruikt. In Apple iPhone 8 vinden we namelijk de A11 Bionic chip. Dat is de voorganger van de snellere en energie zuinigere A12 Bionic chip.

Conclusie

Ben je groot fan van de thuisknop en al haar functies en ben je daarnaast opzoek naar een compact toestel? Kies dan voor Apple iPhone 8. Apple iPhone Xr is jouw keuze als je de snelste iPhone van deze selectie zoekt. Daarnaast kies je Apple iPhone Xr voor het grotere scherm en de een bredere kleurkeuze.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.116 beoordelingen