The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Apple Watch Series 3 versus Apple Watch Series 4

Een groter scherm, uitgebreidere hartslagfuncties en nog meer opties; dat is Apple Watch Series 4. Ik kijk op welke gebieden Apple Watch Series 4 verschilt van Apple Watch Series 3. In dit artikel ga ik naast de verschillen op zoek naar de overeenkomsten tussen deze 2 smartwatches. Let op: Apple Watch Series 4 is niet meer verkrijgbaar bij Coolblue.

Apple Watch Series 3

Optische hartslagsensor | Meet afstand, calorie verbranding, hartslag, snelheid, stappen, trappen en zwemslagen | 8 GB opslag
219,-
op voorraad
  • Dankzij de ingebouwde luidspreker en microfoon bel je via je smartwatch.
  • De geïntegreerde hartslagsensor meet je hartslag via je pols.
  • Dankzij de gps sensor toont de smartwatch je snelheid, afgelegde afstand en route.

Let op: Apple Watch Series 4 niet meer verkrijgbaar

Met de komst van Apple Watch Series 5, SE en 6 wordt Apple Watch Series 4 niet meer gemaakt. Inmiddels is Apple Watch 4 dan ook niet meer verkrijgbaar. Bekijk hier de meest recente Apple Watch: Apple Watch Series 6. Dit horloge heeft een extra helder always-on scherm, een saturatiemeter, valdetectie en een ECG hartslagsensor.

Vergelijking Apple Watch Series 4 met Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 4 Apple Watch Series 3
Display 324 x 394 (40 mm) en 368 x 448 (44 mm) 272 x 340 (38 mm) en 312 x 390 (42 mm)
Dikte horlogekast 10,7 mm dun 11,4 mm dun
Processor 64‑bits dual-core S4-processor: tot 2x sneller dan de S3-processor Dual-core S3-processor
Hartslagsensor Optische hartslagsensor van de 2e generatie Optische hartslagsensor
Valdetectie Ja Nee
Waterbestendigheid Tot 50 meter Tot 50 meter
Batterijduur 18 tot 24 uur 18 tot 24 uur

Uiterlijk

Design Apple Watch Series 3

Het uiterlijk van Apple Watch Series 3

Apple Watch series 3 is verkrijgbaar in 2 verschillende maten: 38 of 42 millimeter. De horlogekast is 11,4 millimeter dik en is verkrijgbaar in de kleuren Space Gray en Zilver. Qua horlogebandjes kan ik kiezen uit veel verschillende soorten. Van silliconen tot nylon en van leer tot aluminum en in veel verschillende kleuren. Ik kan altijd kiezen voor een bandje dat bij mij past.

Design Apple Watch Series 4

Het uiterlijk van Apple Watch Series 4

Ook Apple Watch Series 4 is verkrijgbaar in 2 verschillende maten. In vergelijking met Apple Watch Series 3 is de vernieuwde horlogekast wel groter: ik heb de keuze uit 40 en 44 millimeter. Ook kan ik naast een Zilveren of Space Gray Apple Watch 4 kiezen voor een nieuwe Gouden variant. Ondanks het grotere formaat passen bandjes van de Series 3 wel nog steeds. Heb je een 38 millimeter bandje dan past deze gewoon op de nieuwe 40 millimeter variant.

Scherm

Scherm Apple Watch Series 3

Het scherm van Apple Watch Series 3

Het scherm van Apple Watch Series 3 is hetzelfde als dat van Series 2. Ik heb de keuze uit een 38 millimeter scherm met een resolutie van 272 x 340 pixels en een 42 millimeter variant met een resolutie van 312 x 390 pixels. Zelfs in het volle zonlicht kan ik Apple Watch Series 3 goed aflezen dankzij de 1000 nits lichtsterkte.

Scherm Apple Watch Series 4

Het scherm van Apple Watch Series 4

Ondanks dat de breedte afmeting van Apple Watch 4 gelijk is gebleven aan voorgaande Apple Watch generaties, is de lengte en daarmee het scherm groter (langer) geworden. Het scherm is zo'n 40 procent groter. Hierdoor scroll ik minder om bijvoorbeeld mijn berichten of notificaties te lezen. Ook is er meer ruimte op het scherm voor apps.

Hartslagfuncties

Hartslagfuncties Apple Watch Series 3

De hartslagfuncties van Apple Watch Series 3

Met Apple Watch Series 3 richt Apple zich naast fitheid steeds meer op gezondheid. Zo is er met Apple Watch Series 3 meer aandacht voor het registreren van je hartslag. De nieuwe Apple Heart Story app laat niet alleen mijn hartslag per minuut zien, maar ook mijn hartslagritme tijdens de dag. Ook ontvang ik een melding als ik een hoge hartslag heb terwijl ik niet aan het sporten ben.

Hartslagfuncties Apple Watch Series 4

De hartslagfuncties van Apple Watch Series 4

De verbeterde hartslagsensor heeft 3 nieuwe functies. Zo ontvang ik een melding bij een hoge én lage hartslag. Ook controleert Apple Watch 4 je hartritme en ontvang je een notificatie wanneer deze onregelmatig is. Daarnaast beschikt de hartslagsensor over technologie om een hartfilmpje (ECG) te maken.

Processor

Processor Apple Watch Series 3

De processor van Apple Watch Series 3

In Apple Watch Series 3 zit een S3 processor. Deze processor is 70 procent sneller dan die van de Series 2. Ook zorgt de ingebouwde W2 chipset voor 50 procent meer energiebesparing bij het gebruik van wifi. Door deze vernieuwde chips open ik apps sneller, schakel ik zorgeloos tussen verschillende apps en gaat de batterij van mijn Watch Series 3 langer mee dan die van Apple Watch Series 2.

Processor Apple Watch Series 4

De processor van Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 beschikt over een 2 keer snellere processor, namelijk een S4 dual-core processor. Dual-core betekent dat er 2 processorkernen in 1 processor zitten. Deze chip stuurt alles wat je met je Apple Watch 4 wil doen aan. Ik schakel dus nog sneller tussen apps en open deze ook sneller.

Hoogtemeter en valdetectie

Hoogtemeter Apple Watch Series 3

De hoogtemeter van Apple Watch Series 3

De grootste verbetering van Apple Watch 3 is de barometrische hoogtemeter. Hiermee meet ik bijvoorbeeld hoeveel traptreden ik loop op een dag. Bij Apple Watch Series 2 werd deze data gebruikt van iPhone. Nu is het dus mogelijk om te zien hoeveel traptreden ik beklim zonder dat ik daar iPhone voor in mijn zak heb.

Valdetectie Apple Watch Series 4

De valdetectie van Apple Watch Series 4

Wanneer ik hard val terwijl ik Apple Watch Series 4 draag, wordt dit geregistreerd. Watch Series 4 geeft vervolgens een tikje op mijn pols, laat een alarm afgaan en laat mij een melding zien. In deze melding geef ik aan of alles goed gaat of dat 112 gebeld moet worden. Wanneer ik een minuut lang niet beweeg belt Watch Series 4 automatisch het alarmnummer. Ook krijgen contactpersonen uit mijn Medical ID een bericht.

Conclusie

De grotere horlogekast, en dus het grotere scherm, verbeterde hartslagfuncties en de valdetectie maken het voor mij waard om naar Apple Watch Series 4 te upgraden. Niet alleen werkt een groter scherm makkelijker, ook vind ik het grotere horloge er beter uitzien om mijn pols. Daarnaast geven de meldingen bij een hoge of lage hartslag en melding bij een serieuze val een veilig gevoel. Al hoop ik natuurlijk dat ik deze meldingen nooit te zien krijg. Een extra pluspunt is dat Watch Series 4 sneller is dan 3. Kortom, Apple Watch Series 4 is een waardige opvolger!

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen