The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Vergelijk Apple Watch Series 6 met Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 heeft na een jaar een opvolger gekregen: Apple Watch Series 6. Hoewel er aan de buitenkant niet veel veranderd is, is Apple Watch Series 6 binnenin wel verbeterd. Met de saturatiemeter houdt Apple Watch je stressniveau in de gaten. Series 6 is bovendien sneller en heeft een helderder scherm. Lees hier meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de 2 modellen.

Apple Watch Series 6 Space Gray

Optische hartslagsensor en ECG functie | Saturatiemeter | 32 GB opslag
459,-
op voorraad
  • Krijg inzicht in je conditie met de VO2 max meting, die de maximale zuurstofopname van je bloed meet.
  • Meet je hartslag met de elektrische hartslagsensor en maak hartfilmpjes met de elektrocardiogram functie (ECG).
  • Het always-on scherm is energiezuiniger en helderder, ook als de zon erop schijnt.
  • Om Apple Watch te installeren heb je Apple iPhone nodig. Daarna gebruik je verschillende functies ook zonder iPhone in de buurt.
  • Als je het horloge wil opladen via het stopcontact, gebruik je de thuislader van je smartphone of bestel je er een thuislader bij.

Vergelijking Apple Watch Series 6 en Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 6 Apple Watch Series 5
Saturatiemeter Ja Nee
Scherm 2,5x helderder always-on OLED Always-on OLED
Processor S6 chip, tot 20% sneller dan S5 S5 chip
Formaat 40 en 44 millimeter 40 en 44 millimeter
Kleuren Space Gray, zilver, goud, blauw, (PRODUCT)RED Space Gray, zilver, goud

Uiterlijk

Apple Watch Series 6 kleuren

Apple Watch Series 6: helderder always-on scherm, 5 kleuren

Het scherm van Series 6 is 2,5 keer helderder dan dat van Series 5. Je leest dus ook als de zon erop schijnt jouw berichten nog goed af. Verder is de Series 6 beschikbaar in 2 formaten: 40 en 44 millimeter. Het horloge komt in 5 kleuren: Space Gray, zilver, rosé goud, blauw en rood, of zoals Apple het noemt (PRODUCT)RED. Er is ook een Nike variant van de Apple Watch Series 6. Die heeft een bandje met gaatjes, in plaats van een dicht bandje.

Apple Watch Series 5 kleuren

Apple Watch Series 5: always-on scherm, 3 kleuren

Net als Apple Watch Series 6 heeft Series 5 een always-on scherm. Dat scherm wordt niet zwart, maar dimt als je er niet actief op kijkt. Zo zie je altijd hoe laat het is of wie jou belt. Series 5 Apple Watch is ook beschikbaar in 2 formaten, namelijk 40 en 44 millimeter. De horlogebandjes van Apple Watch Series 5 passen ook op de nieuwere Apple Watch Series 6. Series 5 is net als Series 6 in 3 kleuren beschikbaar: Space Gray, zilver en rosé goud.

Gezondheidsfuncties

Apple Watch Series 6 saturatiemeter

Apple Watch Series 6: saturatiemeter, ECG

Apple Watch Series 6 heeft een saturatiemeter. Die meet het zuurstofgehalte in je bloed en geeft je een waarschuwing als dit gehalte te laag is. Weinig zuurstof in je bloed is een teken dat je conditie niet optimaal is. Je werkt dankzij de verschillende sportprofielen op Apple Watch aan je conditie en verbetert die. Series 6 meet je hartslag de hele dag door. Je maakt ook hartfilmpjes dankzij ECG.

Apple Watch Series 5 valdetectie

Apple Watch Series 5: ECG, valdetectie

Apple Watch Series 5 was de eerste Apple Watch met een ECG meter. Deze meet je hartslag nog nauwkeuriger dan een optische hartslagmeter. Je maakt hiermee hartfilmpjes die atriumfibrilleren kunnen detecteren. Deze filmpjes zijn niet zo nauwkeurig als hartfilmpjes die in het ziekenhuis zijn gemaakt. Ook heeft Apple Watch Series 5 valdetectie, net als de Series 6. Apple Watch stuurt jouw belangrijkste contacten een bericht als hij een val registreert. Reageer je niet binnen 10 seconden, dan belt Apple Watch de hulpdiensten voor je.

Processor

Apple Watch Series 6 snellere processor

Apple Watch Series 6: S6 chip, tot 20% sneller

Voor Apple Watch Series 6 heeft Apple er wat de processor betreft nog een schepje bovenop gedaan. De S6 chip is tot 20 procent sneller dan de S5 chip van Apple Watch SE en Series 5. Je schakelt dus vloeiend tussen apps en apps laden zonder haperingen.

Apple Watch Series 5 S5 processor

Apple Watch Series 5: S5 chip

Hoewel de S6 chip nog sneller is dan de S5 chip, kun je met de S5 chip ook gemakkelijk uit de voeten. Deze chip is namelijk al behoorlijk snel. Gebruik je de Series 6 en 5 naast elkaar, dan merk je bijna niet dat Series 6 sneller is.

Conclusie

Apple Watch Series 6 is een kleine stap omhoog vergeleken met zijn voorganger. Het ontwerp van het horloge is nagenoeg hetzelfde gebleven, afgezien van de 2 nieuwe kleuren blauw en rood. Wel een grote vooruitgang is de saturatiemeter van Apple Watch Series 6. Zo heb je inzicht in je conditie. Apple Watch Series 6 heeft een helderder scherm dan Series 5 en gebruik je dus gemakkelijker in de zon dan Apple Watch Series 5.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen