The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Manon

Vergelijk de Canon EOS 77D met de Canon EOS 80D

De Canon EOS 77D en de Canon EOS 80D zijn geschikt voor de gevorderde fotograaf. De vraag is welk model het beste bij jou past. Beide toestellen zijn uitgerust met een 24 megapixel APS C CMOS sensor, Full HD videoresolutie en een ingebouwde wifi en NFC functionaliteit. Het verschil tussen de 2 modellen zit `m in andere specificaties. De 77D is een stuk lichter en beschikt over bluetooth. De 80D is sneller en de batterij gaat langer mee. De overige overeenkomsten en verschillen tussen de camera's vind je in de onderstaande tabel.

Canon EOS 77D

In deze video zie je in vogelvlucht de specificaties van de Canon EOS 77D. Productspecialist Dylan legt uit wat de specificaties inhouden en wanneer je ze gebruikt.

Canon EOS 80D

Productspecialist Sascha vertelt in deze video wat de belangrijkste specificaties van de Canon EOS 80D zijn. Bekijk deze video om erachter te komen waarvoor je deze camera gebruikt.

Belangrijkste verschillen tussen de Canon EOS 77D en EOS 80D

Canon EOS 77D Canon EOS 80D
Beeldsensor APS-C, 24,2 megapixels APS-C, 24,2 megapixels
Maximale ISO 51.200 25.600
Maximale sluitertijd 1/4000s 1/8000s
Frames per seconde 6 7
Kantelbaar scherm Ja Ja
Water- en stofdicht Nee Ja
Aantal foto's (met 1 accu) 600 960
Gewicht 540 gram 730 gram

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak 77D

77D: geschikt voor gevorderde fotografen

De Canon EOS 77D is een spiegelreflexcamera voor gevorderde fotografen. Met het instelwiel of het touchscreen pas je de instellingen, bijvoorbeeld de sluitertijd en het diafragma, handmatig aan. Op die manier bepaal je zelf de instellingen van de camera. Doordat de knoppen aan de linker- en rechterkant van de camera zitten, bedien je hem niet volledig met 1 hand. Dankzij het kantelbare scherm maak je eenvoudig foto's vanuit lastige standpunten. Je maakt met 1 volledig opgeladen accu 600 foto's.

Gebruiksgemak 80D

80D: geschikt voor veeleisende fotografen

Dit model is geschikt voor gevorderde fotografen die veeleisend zijn. Je stelt de Canon EOS 80D volledig handmatig in. Net als bij de 77D doe je dit met het touchscreen. Hierdoor pas je de instellingen gemakkelijk aan. Je bedient de camera niet volledig met 1 hand, doordat de knoppen op de linker- en rechterkant van de camera zitten. De accu van deze camera gaat langer mee dan die van de 77D. Met 1 volledig opgeladen accu maak je 960 foto's.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit 77D

77D: 24,2 megapixel APS-C sensor

Met de 24,2 megapixel sensor van deze camera maak je scherpe foto's. De beelden worden snel verwerkt, waardoor je met 6 frames per seconde fotografeert. Op die manier leg je bijvoorbeeld bewegende onderwerpen scherp vast. Dankzij de hoge maximale ISO waarde van 51.200 maak je heldere foto's op donkere locaties. Houd er rekening mee dat er meer ruis ontstaat wanneer je een hoge ISO waarde instelt. Met de 45 scherpstelpunten bepaal je op welk deel van je foto je scherpstelt.

Beeldkwaliteit 80D

80D: 24,2 megapixel APS-C sensor

Je maakt scherpe foto's met de Canon EOS 80D dankzij de 24,2 megapixel sensor. Door de snelle beeldverwerking fotografeer je met 7 frames per seconde. Zo leg je acties en bewegende onderwerpen vast. De maximale ISO waarde is wat lager dan die van de 77D, namelijk 25.600. Je schiet hiermee heldere beelden op donkere locaties. Bij een hoge ISO waarde ontstaat er ruis in de foto. Je bepaalt welk deel van de foto scherp is dankzij de 45 scherpstelpunten.

Fysieke kenmerken

Fysieke kenmerken

77D: een lichtgewicht spiegelreflexcamera

De Canon EOS 77D is een lichte spiegelreflexcamera van 540 gram. Het lage gewicht en compacte formaat maken de camera geschikt om overal mee naartoe te nemen. Je houdt de camera gemakkelijk in 1 hand vast. De rubberen grip zorgt ervoor dat de camera niet uit je hand glijdt. Het model heeft diverse knoppen waarmee je over veel opties beschikt. Via de viewfinder bepaal je het kader van je foto. Deze viewfinder toont 95% van het beeld dat je vastlegt.

Fysieke kenmerken

80D: spiegelreflexcamera met robuust ontwerp

Vergeleken met de 77D is de 80D redelijk zwaar. Hierdoor neem je hem minder makkelijk mee op pad. Ondanks het gewicht houd je de camera gemakkelijk met 1 hand vast. Ook dit model heeft een rubberen grip, waardoor je de camera niet zomaar laat vallen. Net als de 77D beschikt deze camera over verschillende knoppen om de instellingen aan te passen. De viewfinder van de 80D toont 100% van het beeld dat op je foto komt.

Conclusie

Beide camera's zijn geschikt voor gevorderde fotografen dankzij de uitgebreide opties. De Canon EOS 77D is geschikt voor fotografen die houden van reizen. Dankzij het lage gewicht neem je deze camera gemakkelijk mee. Dit model presteert beter op donkere locaties. Met de Canon EOS 80D fotografeer je met meer frames per seconde. Dit maakt de camera meer geschikt voor het vastleggen van acties en bewegende onderwerpen. De viewfinder van dit model toont 100% van het beeld dat je vastlegt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.822 beoordelingen