The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Sanne

Vergelijk de Canon EOS M100 met de Canon EOS M50

De beginnende fotograaf heeft de keuze uit een aantal fijne gebruiksvriendelijke systeemcamera's. Maar voor welk toestel moet je gaan? In dit artikel vergelijk ik twee toppers met elkaar: de Canon EOS M100 en de Canon EOS M50. Op diverse punten kijk ik hoe beide camera's presteren. Zo vind jij sneller de camera die bij jou past.

In het kort

Canon M100 Canon M50
Megapixel sensor 24,2 24,1
Maximale ISO waarde 25.600 51.200
Videokwaliteit Full HD 4K
Scherpstelpunten 49 144, waarvan 99 cross type
Scherm Touchscreen, kantelbaar Touchscreen, draai- en kantelbaar
Viewfinder Nee Ja

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit M100

Canon M100

Met dit toestel maak je dankzij de APS C sensor van 24,2 megapixels foto's vol detail. Voor het scherpstellen heb je de keuze uit 49 focuspunten. Zo stel je gemakkelijk scherp op een specifiek onderwerp. Met een ISO van maximaal 25.600 maak je ook nog goede foto's bij weinig licht. Het maken van video's doe je met deze camera in Full HD kwaliteit. Je filmt dan met maximaal 60 frames per seconde.

Beeldkwaliteit M50

Canon M50

De camera is uitgerust met een geavanceerde DIGIC 8 beeldprocessor en een APS C sensor van 24,1 megapixels. Hierdoor maak je met dit toestel kwaliteitsbeelden vol kleur en detail. Het scherpstelsysteem telt 144 scherpstelpunten, waarvan 99 cross type. Op deze manier stel je scherp op de kleinste onderwerpen. In donkere situaties zorgt de maximale ISO waarde van 51.200 ervoor dat je beelden zo min mogelijk ruis bevatten. Filmen doe je met deze camera in 4K kwaliteit.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid M100

Canon M100

Er zit een beperkt aantal knoppen op het toestel. Dat maakt de camera erg overzichtelijk. Maar het betekent niet dat hij weinig te bieden heeft. In het menu zijn verschillende creatieve opties te vinden. Het navigeren door de camera gaat erg eenvoudig via het touchscreen. Met een aantal tikken op de het scherm selecteer je de juiste instellingen en maak je direct een foto. Hierdoor is het een erg gebruiksvriendelijk toestel.

Gebruiksvriendelijkheid M50

Canon M50

De Canon M50 beschikt over iets meer bedieningsknoppen dan de M100. Toch blijft de camera nog steeds makkelijk te bedienen. Want het eenvoudig vormgegeven menu maakt het toestel erg gebruiksvriendelijk. De camera helpt je bij het kiezen van de beste instellingen. Voor de beginner met weinig camerakennis is er de A+ stand. Met deze functie stel je via het touchscreen bijvoorbeeld gemakkelijk het contrast, de kleur en de scherpte van de achtergrond in.

Fysieke kenmerken

Fysieke kenmerken M100

Canon M100

Het ontwerp van dit toestel is erg aantrekkelijk. De camera is lekker compact en ziet er stijlvol uit. Voor de echte fashionistas onder ons zijn er diverse beschermhoesjes beschikbaar in allerlei kleuren en dessins. Het scherm van de M100 is helder en kantelbaar, waardoor je er goede selfies en vlogs mee maakt. Wat ontbreekt is een viewfinder voor precieze kadrering. Maar de beginnende fotograaf zal daar niet direct last van hebben.

Fysieke kenmerken M50

Canon M50

Hoewel de Canon M50 er wat groter uitziet dan de M100, is ook dit toestel compact. Hierdoor ligt de camera lekker in de hand. En hij weegt slechts 390 gram, zo neem je 'm gemakkelijk overal mee naartoe. Het brede touchscreen is draai- én kantelbaar. Zo maak je er naast selfies en vlogs ook beelden mee vanuit een bijzonder perspectief. Deze camera beschikt wel over een viewfinder. Hierdoor breng je het onderwerp goed in beeld.

Conclusie

Beide toestellen bieden ongeveer dezelfde beeldkwaliteit. De beelden die je ermee maakt zijn gedetailleerd en vol van kleur. De beeldprocessor van de Canon M50 is geavanceerder, waardoor hij net wat sneller is en beter functioneert. Daarnaast zijn beide toestellen gebruiksvriendelijk en hierdoor erg geschikt voor de beginnende fotograaf. Hierbij geeft ook de M50 net wat meer opties. Hetzelfde geldt voor de fysieke kenmerken. De M50 heeft als extraatjes een draai- en kantelbaar scherm en een viewfinder.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.822 beoordelingen