The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Sanne

Vergelijk de Canon EOS 200D met de Canon EOS 800D

Je wilt als beginnende fotograaf graag aan de slag met een Canon spiegelreflexcamera. Maar moet je nu kiezen voor de Canon EOS 200D of de Canon EOS 800D? Beide camera's hebben hun eigen voordelen. In dit vergelijkingsartikel ontdek je welke dit zijn, zodat jij uiteindelijk de beste keuze voor jou maakt.

In het kort

Canon EOS 200D Canon EOS 800D
Megapixels beeldsensor 24,2 24,2
Maximale ISO waarde 51.200 51.200
Beeldstabilisatie Nee Ja
Scherpstelpunten 9 49
Hulpgids Ja Ja
Draai- en kantelbaar touchscreen Ja Ja
Gewicht body 453 gram 532 gram

Canon EOS 200D

24,2 megapixels, filmt in Full HD 1080p | Met wifi, NFC en bluetooth | Inclusief 18-55mm lens | Type fotografie: natuur, landschap, portret, reis | Optische zoom: 3x
549,-
niet meer leverbaar

Pluspunten

  • Dankzij de hulpfunctie krijg je de camera snel onder de knie.
  • Met de 18-55mm lens maak je foto's van portretten en landschappen.
  • Het kantelbare scherm maakt de camera geschikt voor het maken van vlogs.

Minpunten

  • Bij een hoge ISO instelling ontstaat er ruis op je foto's wat betekent dat pixels beter zichtbaar zijn.
  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.

Canon EOS 800D

24,2 megapixels, filmt in Full HD 1080p | Met wifi, NFC en bluetooth | Inclusief 18-55mm lens | 6 frames per seconde
589,-
niet meer leverbaar

Pluspunten

  • Snelle acties leg je trefzeker vast met 6 frames per seconde.
  • Je neemt gedetailleerde video's op in Full HD kwaliteit.
  • Dankzij de beeldstabilisatie wordt bewegingsonscherpte verminderd.

Minpunten

  • De camera en lens zijn niet stof- en spatwaterdicht.
  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit Canon EOS 200D

Canon 200D

Dit toestel heeft een 24,2 megapixel APS-C sensor. Hierdoor zijn de beelden erg gedetailleerd. De camera beschikt helaas niet over beeldstabilisatie. De kans op bewogen foto's is hierdoor wat groter. Het toestel heeft een maximale ISO waarde van 51.200, maar bij hoge instellingen ontstaat er al snel ruis. Bij het scherpstellen heb je de keuze uit 9 scherpstelpunten. Dit helpt je bij het scherpstellen op losse onderwerpen. In continuopname schiet je 5 beelden per seconde.

Beeldkwaliteit Canon EOS 800D

Canon 800D

Ook deze camera heeft een 24,2 megapixel APS-C beeldsensor. Je schiet er dus beelden mee vol detail. Dit toestel heeft wel beeldstabilisatie aan boord waardoor je weinig last hebt van bewegingsonscherpte. Zo creëer je gemakkelijker een scherp beeld. Daarnaast heb je de keuze uit 49 scherpstelpunten. Op deze manier stel je scherp op kleine onderdelen in het beeld. Snel is de camera ook, je schiet er in totaal 6 beelden per seconde mee.

Bediening

Bediening Canon EOS 200D

Canon 200D

Qua bedieningsmogelijkheden ziet de camera er overzichtelijk uit. Van elke knop is in een oogopslag duidelijk waarvoor hij dient. Het toestel heeft voor de beginnende fotograaf iets handigs: een hulpmenu. In dit menu vind je bij elke instelling heldere uitleg. Op deze manier weet je precies wat de instellingen met je foto doen. Ook leer je je camera hierdoor steeds beter kennen.

Bediening Canon EOS 800D

Canon 800D

De Canon 800D beschikt over iets meer bedieningsknoppen dan de Canon 200D. Maar eenmaal bezig met de camera, weet je je weg snel te vinden door de instellingsmogelijkheden. Dit komt niet alleen door de vormgeving, maar ook door de hulpgids. In dit menu krijg je bij alle instellingen heldere uitleg. Zo leer je meer over je camera en over fotografie.

Fysieke kenmerken

Fysieke kenmerken Canon EOS 200D

Canon 200D

De Canon 200D wordt 's werelds lichtste spiegelreflexcamera genoemd. Met 453 gram is de body inderdaad licht te noemen. Daarnaast is de camera ook lekker compact waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Het toestel beschikt over een draai- en kantelbaar touchscreen. Zo maak je er gemakkelijk selfies en vlogs mee.

Fysieke kenmerken Canon EOS 800D

Canon 800D

Omdat de Canon 800D wat meer mogelijkheden biedt, is de body wat groter dan die van de 200D. Nog steeds is dit geen grote camera en houd je hem gemakkelijk met 1 hand vast. Dit komt door de handige rubberen grepen aan de voor- en achterkant van het toestel. Ook deze camera beschikt over een draai- en kantelbaar touchscreen, handig voor het maken van selfies en vlogs.

Conclusie

De twee camera's hebben beide hun unieke kenmerken. Daar waar de Canon 800D qua beeldkwaliteit wat meer te bieden heeft, is de Canon 200D een stuk compacter. Dit maakt de 200D een geschikte camera voor de beginnende fotograaf die graag selfies en vlogs maakt. De 800D is er voor de beginner die wat meer uit zijn camera wilt halen. Dit komt doordat deze camera wat geavanceerder is. Hierdoor zijn er meer creatieve mogelijkheden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen