The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Dyson V11, V10 en V8 steelstofzuigers vergelijken

Dyson domineert de markt op het gebied van steelstofzuigers en inmiddels zijn er verschillende lijnen en modellen. Deze lijnen lijken vrij logisch: er staat een V met daarnaast een cijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de steelstofzuiger. Maar wat zijn dan precies de verschillen tussen deze Dyson steelstofzuigers? In dit artikel vergelijk ik de Dyson V11, V10 en V8 steelstofzuigers met elkaar.

Het verschil tussen de Dyson V11, V10 en V8.

V11 V10 V8
Accuduur zonder opzetstukken 60 min. 60 min. 40 min.
Accuduur met vloerzuigmond 60 min. 35 min. 25 min.
Accuduur op turbostand 10 min. 7 min. 5 min.
Oplaadtijd 4,5 uur 3,5 uur 5 uur
Accucapaciteit 25,2 volt 25,2 volt 22,8 volt
Zuigkracht Vergelijkbaar met stofzuiger Vergelijkbaar met stofzuiger Hoog
LCD-display Ja Nee Nee

Gebruikssituatie

De grootste verschillen tussen de V8, V10 en V11 steelstofzuigers zitten dus vooral in de accu. Hoe beter de stofzuiger, hoe hoger de zuigkracht en hoe langer de accu meegaat. Daarnaast is de accu sneller opgeladen voor de volgende stofzuigbeurt. Maar welke steelstofzuiger voor jou de beste keuze is hangt vooral af van jouw gebruikssituatie.

Verschillen in gebruikssituatie

Dyson V11

Dyson V11

De meest recente innovatie is de Dyson V11. De zuigkracht is vergelijkbaar met dat van een gewone stofzuiger. Daarnaast is de 60 minuten stofzuigen daadwerkelijke stofzuigtijd van de vloer, dus mét gemotoriseerde opzetstukken. Uniek ten opzichte van de Dyson steelstofzuigers is het display. Hier lees je de zuigstand af, zie je hoeveel accu je nog hebt en ontvang je informatie over foutmeldingen. De V11 Absolute heeft daarnaast een bijzondere Torque-zuigmond. Deze past de zuigkracht automatisch aan de ondergrond aan.

Dyson V10

Dyson V10

Met de Dyson Cyclone V10 steelstofzuigers evenaart Dyson de zuigkracht van een 'gewone' stofzuiger. De krachtige V10 motor zorgt daarnaast voor 45 minuten stofzuigen in de laagste stand met elektrische opzetstukken. Hierdoor gebruik je de steelstofzuiger niet alleen voor de kleine stofzuigklussen, maar je stofzuigt er het hele huis mee. Wil jij een steelstofzuiger die jouw reguliere stofzuiger vervangt? Dan is de Dyson Cyclone V10 iets voor jou.

Dyson V8

Dyson V8

De Dyson V8 steelstofzuigers bevatten een V8 motor. Hiermee stofzuig je in de laagste stand met elektrische opzetstukken 25 minuten door. Voor tapijten of vloerkleden schakel je eenvoudig de turbostand in. De zuigkracht is hoog, en dus laat je de stofzuiger mét snoer regelmatig in de kast staan. Wil je een krachtige steelstofzuiger die ervoor zorgt dat je de reguliere stofzuiger veel minder vaak nodig hebt? Dan is de Dyson V8 een goede keuze voor jou.

Nieuw: Dyson V11 Absolute Extra Pro

Geschikt voor vloertype harde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt | Stofzuiger geschikt voor allergieën, Dierenharen | Gewicht 3,09 kg
Adviesprijs 799,- 699,-
op voorraad
  • De meegeleverde Torque-zuigmond past de zuigkracht automatisch aan de vloertype aan.
  • Je ontvangt een extra accu, waarmee je de gebruiksduur verdubbelt.
  • Het innovatieve display vertelt je alles wat je moet weten tijdens het stofzuigen.
  • Door de krachtige motor en efficiënte luchtstroom, stofzuig je tot 2 x 60 minuten aan 1 stuk door in de laagste stand mét gemotoriseerde opzetstukken.

Zes-fasen-filtratie

Zes fasen filtering Dyson

De zes-fasen-filtratie van Dyson steelstofzuigers verzekert je van een grondige reiniging tijdens het stofzuigen. Doordat het opgezogen lucht en stof op 6 manieren gefilterd wordt, vang je stofdeeltjes van wel 0.3 micrometer op. Dankzij het goed afgedichte systeem hoef je niet bang te zijn dat deze stofdeeltjes opnieuw in de lucht terecht komen. Alle Dyson steelstofzuigers zijn voorzien van de zes-fasen-filtratie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen