The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Vergelijk de LG CX met de LG BX

Op het eerste gezicht lijken de LG CX en BX OLED tv’s erg op elkaar. Maar deze 2 populaire tv’s uit 2020 zijn niet helemaal hetzelfde. Zo zijn bijvoorbeeld de processors verschillend, waardoor de kleuren bij de CX nóg meer van het scherm spatten dan bij de BX. Wat de andere verschillen zijn en welke tv het beste bij jouw gebruikssituatie past, lees je in de rest van dit artikel.

LG OLED55CX6LA

4K (UHD) | Smart tv: WebOS | 100 Hz
1.149,-
op voorraad
  • Door het OLED scherm kijk je naar een diepe zwartweergave met levensechte kleuren.
  • Dankzij de a9 Gen3 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.
  • De HDMI 2.1 poorten maken deze tv geschikt voor 4K beelden met + 100 hertz en andere technieken die handig zijn voor gamers.
  • Deze televisie heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

LG OLED55BX6LB

4K (UHD) | Smart tv: WebOS | OLED, 100Hz
1.299,-
niet meer leverbaar
  • Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • Dankzij de 100 hertz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.
  • De HDMI 2.1 poorten maken deze tv geschikt voor 4K beelden met + 100 hertz en andere technieken die handig zijn voor gamers.
  • Deze televisie heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

Vergelijking LG OLED CX en LG OLED BX

LG OLED CX LG OLED BX
Schermtype OLED OLED
Processor a9 Gen 3 Processor a7 Gen 3 Processor
HDR ondersteuning Dolby Vision IQ, Dolby Atmos Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
Input lag 1 ms 1 ms
Smart platform WebOS WebOS
Design Metalen voet met kabelmanagement Plastic voet met kabelclip
Hdmi versie 2.1 2.1
Gaming functies G-SYNC, Freesync, VRR, ALLM G-SYNC, Freesync, VRR, ALLM

De processor

CX: a9 Gen 3 processor voor uitstekend beeld

De LG CX beschikt over een van de beste processors: de a9 Gen 3. Simpel gezegd stuurt die belangrijke processen in de tv aan, zoals het verbeteren van de beeldkwaliteit en ruisreductie. Hij zorgt bijvoorbeeld voor een hogere gemiddelde helderheid en een breed kleurbereik. Dat kun je vergelijken met het kleurenpalet van een schilder: de a9 Gen 3 zorgt ervoor dat er nóg meer kleurtinten op het palet liggen dan bij een tv zonder zo’n processor. Hierdoor zijn HDR beelden extra levendig.

BX: a7 Gen 3 voor een goede beeldverwerking

In vergelijking tot de CX beschikt de LG BX over de oudere a7 Gen 3 Ai processor. Het gevolg daarvan is een iets lagere helderheid, zo’n 700 nits in plaats van 800. Daarnaast geeft het scherm minder kleuren weer. Een oudere processor doet overigens niets af aan de beeldkwaliteit van de BX. Zo zorgt het OLED paneel voor diepe zwartwaarden en een krachtig contrast. Daarnaast beschikt de BX over een verversingssnelheid van 100 hertz, waardoor beelden vloeiend in elkaar overgaan.

Het design

CX: brede voet met volledige kabelmanagement

De LG CX heeft een OLED paneel. Deze schermen zijn altijd heel dun, omdat ze - door de zelfoplichtende en dimmende pixels - geen rijen met achtergrond led lichtjes nodig hebben. Dit geeft een strak aanzicht. In de brede metalen voet zit een kabelmanagement systeem verwerkt. Hiermee leid je alle kabels volledig uit het zicht. Zo zie je dus geen rommelige losse kabels meer rond de tv slingeren.

BX: smalle voet met clip-kabelmanagement

De voet van de BX is vergeleken met de voet van de LG CX minder luxe. Zo is de vorm smaller en gemaakt van plastic in plaats van metaal. Achter de voet zit een clip, waarmee je tv kabels bundelt en uit het zicht werkt. Zo zie je de kabels niet meer als je recht voor de tv staat. De rest van het design is even luxe als dat van de CX. Het dunne OLED scherm ziet er chic uit en met een muurbeugel hang je hem strak aan de muur.

Conclusie

De LG CX en BX lijken erg op elkaar, maar hebben toch kleine verschillen. Als je zoekt naar een tv met de beste kleurweergave en hoogste helderheid, dan is de CX de beste keuze. Wil je de tv op een klein of smal kastje plaatsen en vind je het niet erg dat je van de zijkant ziet dat er kabels weggewerkt zijn? Dan kom je uit bij de BX. Eén ding is zeker: met beide tv’s zit je qua beeld- en bouwkwaliteit helemaal goed.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.385 beoordelingen