The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Vergelijk de LG NANO866NA met de NANO816NA

De LG NANO866NA en de NANO816NA zijn allebei televisies met een NanoCell scherm. Deze schermlaag bestaat uit piepkleine deeltjes die ongewenste kleuren wegfilteren voor een heldere kleurweergave. De 2 televisies hebben een paar verschillen qua beeldkwaliteit. Zo heeft de NANO866NA een sterkere processor en een snellere beeldverversing. In dit artikel lees je meer over de verschillen tussen deze tv’s.

LG NANO866NA

4K (UHD) | Smart tv: WebOS | 100 Hertz
999,-
tijdelijk uitverkocht
  • Het NanoCell paneel zorgt voor rijke, pure kleuren.
  • De slimme α7 processor zorgt voor een snelle en nauwkeurige beeldbewerking.
  • Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.
  • Het WebOS besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.
  • Door de edge lit local dimming zijn zwarte delen van het beeld niet altijd echt zwart.

LG NANO816NA

4K (UHD) | Smart tv: WebOS | 50 Hertz
799,-
niet meer leverbaar
  • Het NanoCell paneel zorgt voor rijke, pure kleuren.
  • Dankzij het WebOS besturingssysteem staan live televisie en apps overzichtelijk samen.
  • Door de edge lit local dimming zijn zwarte delen van het beeld niet altijd echt zwart.
  • Deze tv beschikt niet over de α7 processor.

Vergelijking LG NANO866NA en NANO816NA

NANO866NA NANO816NA
Schermtechniek NanoCell NanoCell
Resolutie 4K (UHD) 4K (UHD)
Processor α7 Gen3 Quad Core
Kijkhoek Goed Goed
HDR ondersteuning HDR10, HLG, Dolby Vision HDR10, HLG
Verversingssnelheid 100 hertz 50 hertz
Smart platform WebOS WebOS

Processor

NANO866NA a7 gen3 processor LG

NANO866NA: α7 gen3 processor

De NANO866NA beschikt over LG’s slimme α7 processor. Deze processor stuurt de beeldverbetering van de televisie aan. Hierbij gebruikt hij een grote database van afbeeldingen en video's om het beeld te analyseren en herkennen. Zo bekijk je altijd het beeld met de juiste kleurweergave en helderheid. De processor past ook de audio automatisch aan naar wat je kijkt. Als je bijvoorbeeld het nieuws kijkt, past de tv het geluid zo aan dat de stemmen goed te horen zijn.

NANO816NA quad core processor

NANO816NA: Quad core

De NANO816NA heeft een minder sterke en uitgebreide processor dan de NANO866NA. Deze processor maakt geen gebruik van LG’s database van beelden en herkent niet automatisch wat je kijkt op tv. Het is dus geen slimme processor zoals de α7. Toch is de tv niet langzaam te noemen, dankzij de 4 processor kernen. Hierdoor navigeer je vloeiend door het WebOS smart platform en wissel je snel tussen smart tv functies en live tv.

Verversingssnelheid

NANO866NA: 100 Hertz verversingssnelheid

NANO866NA: 100 Hertz

De NANO866NA heeft een verversingssnelheid van 100 Hertz. Dit betekent dat de tv 100 beelden per seconde laat zien. Als een video uit minder beelden bestaat, plaatst de tv zelf extra plaatjes tussen de bestaande beelden. Op die manier zien snelle bewegingen er extra vloeiend uit. Deze techniek komt het best tot zijn recht als je sportwedstrijden of een snelle actiefilm bekijkt. Zo mis je geen moment van een hoekschop tijdens een voetbalwedstrijd of een spannende achtervolging in een film.

NANO816NA: 50 Hertz verversingssnelheid

NANO816NA: 50 Hertz

De NANO816NA heeft een verversingssnelheid van 50 Hertz en laat dus maximaal 50 beelden per seconde zien. Bij een soapserie of de meeste tv programma’s merk je het verschil tussen 50 en 100 Hertz nauwelijks. Dit verschil zie je pas als je naar video’s kijkt waarin veel snelle bewegingen te zien zijn. Een raceauto die door de bocht rijdt is op een 50 Hertz televisie minder vloeiend in beeld dan op een 100 Hertz tv.

HDR ondersteuning

NANO866NA: HDR10, HLG en Dolby Vision HDR ondersteuning

NANO866NA: HDR10, HLG en Dolby Vision

De NANO866NA ondersteunt de HDR formaten HDR10, HLG en Dolby Vision. Dolby Vision is handig als je graag films en series kijkt en streamt. Dolby Vision verschilt van andere HDR formaten door dynamische metadata. Dit betekent dat de kleurgegevens niet voor het hele videobestand hetzelfde, maar voor iedere scène anders zijn. Zo bekijk je op ieder moment van de film of serie de optimale kleurweergave. Video’s met Dolby Vision zijn beschikbaar op verschillende streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video.

NANO816NA: HDR10 en HLG HDR ondersteuning

NANO816NA: HDR10 en HLG

De NANO816NA ondersteunt de HDR formaten HDR10 en HLG. HDR10 is de HDR standaard, en is beschikbaar op alle tv’s met HDR ondersteuning. Dit HDR formaat maakt geen gebruik van dynamische metadata, zoals Dolby Vision. Dit betekent dat de informatie over de kleuren van een film of serie voor het hele videobestand hetzelfde is. Hierdoor geeft het beeld een donkere scène soms te licht weer, of een lichte scène te donker.

Conclusie

De LG NANO866NA en NANO816NA bieden allebei een heldere kleurweergave dankzij het NanoCell scherm, maar de NANO866NA blinkt uit in beeldkwaliteit, zodat je beeld met een heldere kleurweergave en vloeiende bewegingen bekijkt. Wil je meer uit je favoriete films en series halen? Dan raden wij de NANO866NA aan. Kijk je vooral naar live televisie? Dan is ook de NANO816NA een goede keuze voor scherp en kleurrijk beeld.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.319 beoordelingen